Пет Вибер функција које морате да знате: Да ли их све већ користите?

Г.С.
Пет Вибер функција које морате да знате: Да ли их све већ користите?

Када говоримо о апликацијама за дописивање, Вибер је свакако једна од популарнијих.

Без обзира на то, један број корисника и даље не користи све што ова апликација пружа. Неке од ових функција су нове, а неке ажуриране - да ли их ви све знате?

1. Групни аудио и видео позиви

Такозвани “конференцијски позиви” су све траженији у посљедње вријеме, углавном због пандемије коронавируса. на Виберу је, зато, недавно повећан број саговорника у групним аудио позивима, најприје на 10, а потом и на 20 корисника. Видео позиви такође сада могу да садрже до 20 људи.

2. Вибер за Десктоп

Као додатак на мобилну верзију апликације, Вибер је доступан за коршћење и на компјутер. Бесплатно се инсталира, а подржава и Windows и Mac. Синхронизација са садржајем на телефону се подразумијева.

3. Креирање сопствених стикера

Користећи стикер едитор функцију, можете да мењате облик стикера, украшавате их текстом, емоџијима или другим стикерима. Овакав стикер пакет може садржати до 24 стикера, а доступан је и за Андроид и за иОС.

4. Нестајуће/самоуништавајуће поруке

Једна од нових функција о којима се већ доста причало јесу нестајуће/самоуништавајуће поруке. Корисницима је омогућено да подесе тајмер на одређени временски интервал за послату поруку, послије које ће се порука сама обрисати. Одбројавање за брисање почиње од момента када прималац прочита поруку.

5. Моје биљешке

Још почетком 2020. године Вибер је представио “Моје биљешке”. То је посебни одјељак унутар четова, у којима можете креирати и организовати своје обавезе, сачувати аудио, видео и сликовне поруке или линкове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана