Пет скривених функција WhatsApp-а: Да ли их све већ користите?

Г.С.
Пет скривених функција WhatsApp-а: Да ли их све већ користите?

Доносимо вам пет савjета за лакше коришћење WhatsApp-а. Пишите нам у коментарима који вам је омиљени, као и да ли смо неку “скривену опцију” заборавили.

Користите нестајуће поруке

Када се дописујете са неким, можете да подесите да ваше поруке нестану из разговора послijе недељу дана. Одаберите име контакта, а онда из листе изаберите “Disapperaing Messages”, и одаберите “On”.

Све што пошаљете, ипак, може да остане на телефону особе са којом се дописујете, укључујући фотографије или видео снимке. Ово “нестајање” важи само за текстуалне поруке.

Ослободите меморију и видите са ким највише причате

Ако користите iPhone или Андроид, да бисте видjели с ким се највише дописујете урадите слijедеће.

Settings -> Storage and Data -> Manage Storage. Добићете листу контаката по редосљеду ко највише користи меморију вашег телефона. Ако желите детаљније податке, као што је број порука, фотографија и слично, само одаберите контакт. Одавде можете и лако уклонити велике датотеке из свог телефона, преноси ЦНет.

Искључите звук одређеног разговора

Уколико сте члан неког групног чета и нервира вас што вам поруке нон-стоп стижу, овога се можете лако ријешити. Корисници Андроид телефона могу само дуже да задрже прст на разговору, а онда прецртани звучник. Ако имате iPhone, превуците улијево у разговору, а онда одаберите три тачке, па “Mute”.

Можете да искључите звук на осам сати, недјељу дана, или све док не одаберете опет да га укључите, истим путем.

Сакријте када сте посљедњи пут виђени на WhatsApp-у

Неки људи једноставно не желе да други знају када су били активни. Ево како да то искључите.

Отворите Settings -> Account -> Privacy -> Last Seen. Затим одаберите ко може да види ваш “Last Seen” статус - сви, само ваши контакти, или нико.

Искључите потврду о прочитаној поруци

Ако бисте хтели да сакријете да сте прочитали неку поруку, онда урадите слиједеће. Одаберите Settings -> Account -> Privacy и искључите опцију “Read Receipts”.

Важно је да знате да, уколико искључите ову опцију, онда ни ви нећете моћи да видите када је неко прочитао вашу поруку. Ово не важи за групне четове, гдје ће и даље постојати потврде када је порука прочитана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана