Основни iPad ће од јесени вjeроватно прећи на USB-C

B92
Foto: ilustracija

Apple би коначно могао да у свој почетни iPad модел имплементира жељену и ишчекивану технолошку надоградњу.

Извори сајта 9to5mac тврде да ће се наредни основни таблет компаније Аpple пребацити са Lighting порта на УСБ-Ц, по лансирању током јесени ове године.

Попут најновијих iPad модела, кориници ће моћи да таблет директно повежу на мониторе и друге периферије, што ће побољшати брзину бежичног преноса података.

Постоје и наговјештаји шире надоградње перформанси. Нови приступачни iPad ће наводно имати већи екран, са истом резолуцијом коју има и ипад Air. Не очекује се исти квалитет слике као код Air модела.

Аpple би овај iPad требало да опреми и А14 Bionic чипсетом, док би целуларне варијанте таблета требало да добију и подршку за 5Г.

Нема информација о томе да ли ће Аpple освjежити и дизајн и iPada, као и да ли ће понудити подршку за Маgic Keyboard или Pencil друге генерације.

Основни iPad је последњи модел ове линије таблета који користи Lighting порт, хоме тастер и друге функције које су ту присутне више од деценије. Уколико су гласине тачне, нови iPad ће ући у модерну еру са модерним функцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана