Нова опција на Твитеру – спречава се насиље и вријеђање

Г.С.
Нова опција на Твитеру – спречава се насиље и вријеђање

Твитер покушава да смањи насиље на друштвеној мрежи тако што ће корисницима тражити да прегледају и ураде ревизију одговора који су жељели да пошаљу.

Твитер је у сриједу објавио да је увео опцију ревизије налозима на енглеском језику који користе Twitter на Apple-у и Андроиду.

“Кад расправе постану ужарене, кажете ствари које можда и не мислите. Како бисмо вам омогућили да преиспитате одговор, уводимо опцију која вам даје могућност ревизије одговора прије објаве ако је ријечник који се користи увредљив”, рекли су још прошле године челни људи Твитера.

Корисник Твитера ће морати да уради ревизију одговора ако је, поруку коју је хтио послати, Твитер оценио као потенцијално увредљиву, попут псовке или увредљиве примједбе.

Након годину дана експериментирања, из Твитера тврде да ће ово бити корисно.

“На почетку тестирања корисници су понекад непотребно добијали захтјеве јер алгоритми нису могли ухватити нијансе у разговорима и нису могли разликовати увредљиву опаску од сарказма и пријатељског 'зезања'. Анализирали смо резултате, прикупили повратне информације од јавности и радили на ријешавању наших грешака, укључујући недосљедности у откривању”, објавили су у Twitterу.

Подаци показују да је 34% корисника урадило ревизију свог одговора или се одлучило да уопште не пошаље одговор.

Након што су једном добили упита да ураде ревизију, корисници су у просјеку слали 11% мање увредљивих одговора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана