Мајкрософт додао вјештачку интелигенцију у пакет програма Офис

ГС
Мајкрософт додао вјештачку интелигенцију у пакет програма Офис

ВАШИНГТОН - Компанија Мајкрософт објавила је нове планове како да вjештачку интелигенцију учини доступном већем броју корисника, као одговор на достигнућа ривалске компаније Гугл у истој области.

Како наводи Ројтерс, Мајкрософт је јуче представио нови ''Копилот'', односно асистента-вjештачку интелигенцију, за пакет Мајкрософт 365, који обухвата Ворд, Ексел, ПауерПоинт и Аутлук.

- Вjерујемо да ће ова следећа генерација вjештачке интелигенције откључати нови талас раста продуктивности - рекао је извршни директор Мајкрософта Сатја Надела, у дану када су цијене акција Мајкрософта порасле за око четири одсто.

Ројтерс наводи да је помама за улагањем и прављење нових производа базираних на вјештачкој интелигенцији започела прошлогодишњим пуштањем у рад ChatGPT-ја, односно апликације за ћаскање са вјештачком интелигенцијом, која је, како се наводи, показала потенцијал такозваних великих језичких модела.

Таква технологија учи из већ постојећих и доступних података како да креира нови садржај, а ове недјеље компанија која је креирала ту апликацију, OpenAI, најавила је лансирање верзије GPT-4. Функције те апликације подражава Мајкрософтова апликација Копилот, а из те компаније најављују да ће апликација ''подстаћи више људи да користи пакет Офис и повећати раздвајање у односу на конкуренте''. Потпредседник компаније Мајкрософт Џон Фридмен је рекао да ћаскање са Мајкрософтовом апликацијом представља највеће искуство из којег апликација може да учи.

- На примjер, корисник може да упита: ''Реци мом тиму како да ажурирамо стратегију производа'', а вјештачка интелигенција ће узимати податке из мејлова од тог јутра, састанака или четова - рекао је Фридмен.

Он је додао да на дуге стазе, вјештачка интелигенција треба да буде персонализованија.

- Често тјерамо људе да се прилагоде машинама и системима које смо направили. Ово је ствар која ће почети да се прилагођава вама - закључио је Фридмен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана