Лего жели видео игру налик на Minecraft

ГС
Foto: Илустрација

Компанија Лего планира да појача своје активности на пољу дигиталних игара, јер страхује од тога да ће свет онлајн игара у великој мjери пољуљати пословање које се заснива само на пластичним коцкицама.

Лего планира да до краја 2023. године утростручи број програмера и да запосли њих 1800. Компанија је, након што је 2003. године била на рубу пропасти, развила нове идеје и пројекте који су усмјерени ка дигиталним играма. На овом пољу, Лего је остварио и успјехе са мањим играма.

Оно што компанији недостаје, јесте велика игра, а наводи се да је руководство Лега годинама фрустрирано јер је пропуштена прилика да се развије игра као што је Minecraft.

Лего сада сарађује са компанијом Epic, која стоји иза Fortnite игре, Двије компаније имају план да створе метаверзум, који би био усмјерен ка дјеци и очекује се да ће бити представљен током наредних годину дана.

Званичници компаније истичу да ће коцкице и даље остати у срцу пословања Лега, али су оне већ сада повезане са неким дигиталним иницијативама - било да су у питању видео игре или ТВ емисије и серије, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана