Касперски даје софтвер на независну анализу

Срна
Касперски даје софтвер на независну анализу

Москва - Компанија "Касперски леб" затражиће од независних страна да изврше безбједносне провјере њеног софтвера против компјутерских вируса да би негирала оптужбе да власти Русије користе ове производе за шпијунирање, саопштила је данас фирма са сједиштем у Москви.

"Касперски" је објавио да ће доставити на анализу изворни код свог софтвера и освјежавања која су предвиђена за производе у будућности.


У тексту се додаје да ће провјеру обавити "шира информационо-безбједносна заједница и остали учесници".

"Касперски" наглашава да ће друге спољне стране провјерити остале аспекте пословања ове фирме, укључујући развој софтвера.

Анализа софтвера, који се користи на око 400 милиона компјутера широм свијета, почеће у првом кварталу сљедеће године, наводи компанија.

Компанија је саопштила да ће ускоро објавити ко ће обавити анализу и напоменула да је ријеч о именима "од великог угледа у области софтверске безбједности и тестирања производа за сајбер безбједност".

Администрација предсједника САД Доналда Трампа прошлог мјесеца је забранила државним агенцијама да користе антивирусне производе "Касперског", због сумње да је компанија осјетљива на утицај из Кремља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана