Како користити Тиндер а да то не виде ваши пријатељи на Фејсбуку

Agencije
Како користити Тиндер а да то не виде ваши пријатељи на Фејсбуку

Постоји пуно разлога зашто корисници Тиндера желе мало дискреције, али чини се да Фејсбук томе дефинитивно не помаже. Међутим, постоји начин како заобићи Фејсбук при пријави на популарну апликацију.

Прво што можете направити јесте да раздвојите пријаве. иако је многима пуно практичније имати једну пријаву за чим већу збирку друштвених мрежа, овај приступ је сигурнији. Тиндер, наиме, пружа алтернативну методу пријаве помоћу телефонског броја. Када први пут одлучите да направите профил, само бирајте њу умјесто пријаве на Фејсбук.

Након што се пријавите путем телефонског броја, Тиндер ће вам послати СМС с ПИН-ом којег ћете уписати у апликацију и тако заобићи потребу за пријавом путем Фејсбука. Уколико сте промијенили свој телефонски број и не можете ужи у већ постојећи профил, могуће је пријавити се помоћу емаила.

Ризик препознавања је смањен, али...

Ако сте већ повезали Тиндер с Фејсбуком, не брините зато јер апликација више не користи опцију за заједничке контакте која вам може дати до знања ако ви и неко други с Тиндера имате исте Фејсбук пријатеље.

Компанија је закључила да се ради о безбједносном ризику зато јер други корисници Тиндера могу обавијестити вашег заједничког пријатеља да користите апликацију. Упркос мицању ризичне опције, пријатељи на Фејсбука и даље уз мало њушкања могу да открију да ли користи познату дејтинг апликацију. Да бисте их у томе спријечили, мораћете ући безбједносна подешавања самог Фејсбука.

Иако стара школа повезаних опција двије друштвене мреже више не постоји, то не значи да ју Тиндер или Фејсбук неће у једном трену вратити. Како бисте се осигурали од случајног откривања информација, добар потез био би да учините Тиндер на Фејсбуку приватним. То можете направити уласком у мени Аппс анд Њебситес унутар подешавања Фејсбука те промјеном видљивости Тиндера на "Only me".

Ако желите још мало додатне сигурности, макните "лајк" са Тиндерове Фејсбук странице и промијените профилну слику уколико исту користите на Тиндеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана