Инстаграм увео Quiet Mode за паузирање нотификација

GS
Foto: cnet

Апликација Инстаграм је након вишемјесечног тестирања добила начин за привремено утишавање push нотификација у тренутку када корисник жели "одморити" или спријечити ометања.

Ријеч је о функцији под називом Quiet Mode, која ће слати аутоматске одговоре онима који покушају контактирати корисника путем ове платформе те ће их обавијестити да нотификација није испоручена.

Инстаграм ће посебно мотивисати тинејџере да користе Quiet Mode функцију када се установи да користе апликацију у касним сатима. Међутим, није наведено о којем временском периоду кориштења је ријеч, као ни шта се подразумијева под "касним сатима". Портпарол компаније Мета, за Тhe Verge је рекла да ће се нотификација појавити након "неколико минута".

Такође, у статусу ће бити приказан натпис "у тихом моду”, како би други знали да је корисник активирао функцију. С друге стране, када корисник искључи функцију, добиће све пропуштене нотификације. Баш као што је случај с Quiet Mode функцијом на Фацебооку, корисник може програмирати специфичне периоде у којима ће се функција аутоматски активирати.

Нова функција долази у вријеме када је Инстаграм на мети све већих критика због ефекта на ментално здравље тинејџера, посебно тинејџерки. У интерним документима које је објавила Facebook звиждачица Францес Хауген је наведено да је компанија установила да Инстаграм погоршава несигурности повезане с изгледом тијела код једне од три дјевојчице, као и и су неке "овисне" о апликацији.

Од тада Инстаграм прави промјене фокусиране на сигурност млађих корисника, укључујући пооштравање заданих поставки садржаја за тинејџере, одвраћање од садржаја које тинејџери непрестано прегледавају и увођење ограничења начина на које оглашивачи могу таргетирати тинејџере.

У складу с циљем да задовољи захтјеве родитеља, као и оне који нису фанови недавног фокусирања платформе на видео, Мета уводи низ других начина за управљање препорукама на Инстаграму. Након тестирања ове функције прошле године, Инстаграм је проширио своје "нот интерестед дугме" које омогућава кориснику да означи садржај који не жели гледати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана