Инстаграм ће "нагурати" још више реклама у своју апликацију

ГС
Foto: Илустрација

Једна од стратегија за раст прихода је покушај извлачења више новца из Инстаграма па ће се стога појавити рекламе у више сегмената апликације укључујући Explore feed и feed постова на профилима корисника.

Брендови сада могу постављати рекламе у feed Explore, но рекламе у feed-овима профила су још увијек у тестној фази. Компанија ће понудити неким од креатора шансу да зараде дио прихода од реклама које ће се појављивати у њиховим феедовима профила.

Мета је најавила низ других новости које се односе на оглашавање, а које ће имати утицаја и на Инстаграм. Компанија ће испробати АР рекламе у feed -вима и Storiesima, а брендови би их могли искористити како би омогућили људима да виртуелно "тестирају" намјештај у својим домовима или да детаљније погледају аутомобил.

Такође, експериментише се с новим форматима реклама у Фејсбук и Инстаграм Reels-у, које укључују "post-loop"  формат, рекламе које трају између четири и 10 секунди и које се покрећу након реела, а које је могуће прескочити. Након завршетка рекламе, reel ће се поново покренути. Компанија тестира и рекламне каруселе с фотографијама, који ће се налазити на дно Фejсбук Reelsа. Осим тога, брендови ће имати приступ бесплатној библиотеци музике коју ће моћи користити у рекламама за Reels.

Што се тиче броја огласа које ће корисници заиста видјети, то може бити другачије за сваку особу. Можда ће их видјети, можда и не, али ће се дефинитивно појављивати на мјестима на којима раније нису били.

"Број огласа на платформи варира овисно о томе како људи користе Инстаграм. Помно пратимо расположење људи, како за огласе, тако и за укупну комерцијалност", изјавио је гласноговорник Инстаграма за Engadget.

Чини се да у Мети уопште не размишљају о томе да неки људи не желе гледати рекламе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана