Фејсбук уводи ново правило за дијељење чланака с портала

ГС
Фејсбук уводи ново правило за дијељење чланака с портала

Прије дијељења линка на неки чланак корисници ће морати одговорити на Фејсбуков упит.

Фејсбук је путем Твитера обавијестио кориснике да крећу испробавати нови подсјетник који ће људе питати желе ли подијелити чланак који још нису отворили, пише "Верге".

Наиме, корисницима ће прије дијељења неког линка "искочити" порука која ће их подсјетити да чланак прочитају прије него што га подијеле. Ипак, чак и ако не желе свеједно ће га моћи објавити. Портпарол Фејсбука је нагласио да ће додатак доћи до свеукупно шест одсто корисника који Фејсбук покрећу на Андроиду.

"Данас крећемо с тестирањем новог начина промовирања информираног дијељења новинских чланака. Ако објављујете чланак који нисте прочитали, покушаћемо вас охрабрити да га ипак отворите прије него што га подијелите с другима", стоји у објави.

Подсјетник је мањи од оног који користи Твитер који је том опцијом разјарио велик број корисника који су чланак прочитали негдје другдје, а само су хтјели подијелити повезницу с другог портала.

Из Фејсбука кажу да ће порука покушати помоћи корисницима да се информишу о стварима које дијеле. Ради се о још једном од настојања спречавања ширења дезинформација, проблемом с којим се Фејсбук суочава већ годинама. Као што порука упозорава, не отварање чланка довешћеће до "пропуштања кључних чињеница", с обзиром да наслови врло често причају само дио приче, преноси Н1 Хрватска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана