Facebook размишља о укидању једног од својих заштитних знакова

Агенције
Facebook размишља о укидању једног од својих заштитних знакова

Facebook би ускоро могао да почне фазу анализирања и тестирања, на основу које ће одлучити да ли би требало да почне да сакрива број лајкова.

Џејн Менхан Вонг, која се бави испитивањем безбjедности мобилних апликација, у Facebookовој Андроид апликацији је пронашла кôд задужен за сакривање тачног броја лајкова на посту.

Број лајкова је скривен од очију свих, осим од саме особе која је аутор поста. Остали корисници могу да виде само неколико емотикона као реакције на објаву, односно обавијештење да је пост лајковало неколико пријатеља, без приказа тачног броја људи.

Из Facebookа је стигла потврда да се размишља о сакривању броја лајкова, али да фаза тестирања још није почела.

То, донекле, има смисла јер је Инстаграм већ почео да тестира сакривање броја лајкова, а има и назнака да је тестирање за сада веома успјешно, будући да је проширено на више земаља. Корисници Инстаграма који учествују у тесту одобравају тај систем и признају да им се допада, пише The Verge.

И поред тога што су лајкови већ читаву деценију заштитни знак Facebookа, корисници се све више жале да се због њиховог броја понекада осjећају лоше, пошто људи постају забринути за то да ли ће њихови постови добити довољан број лајкова.

Због тога би људи могли да одустану од објављивања постова, због страха да они неће добити довољно лајкова или би могли да бришу постове који, по броју лајкова, нису “добро прошли”.

Елиминисање броја лајкова са постова могло би да елиминише такав притисак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана