Да ли сте знали за ове трикове на Виберу: Стварање властитих наљепница и самоуништавајуће поруке

Г.С.
Да ли сте знали за ове трикове на Виберу: Стварање властитих наљепница и самоуништавајуће поруке

Захваљујући надоградњама, Вибер често уводи новитете које корисницима омогућују додатне могућности у текстуалној, гласовној и видеокомуникацији.

Успркос чињеници да је ријеч о апликацији коју многи користе свакодневно, дио корисника и даље не зна неке од занимљивих и корисних могућности с којима могу побољшати искуство кориштења,тачније комуникације.

Ово су неке од додатних могућности Вибера за које можда нисте знали:

Вибер на рачунарима

Вибер за Windowsе и Mac потпуно је бесплатан те корисници на рачуналима могу синкронизирати све активности и користити их као и на паметним телефонима. Типкање уз типковницу је брже, а осим за слање порука, Viber for Desktop омогућује и одржавање онлине аудио и видеоконференција.

Групни позиви

Путем Вибера могуће је организирати гласовне позиве до 20 особа, а недавно је представљена и могућност групних видеопозива до 20 особа без временског ограничења. Рад од куће показао нам је сву важност комуникације путем интернета и одржавања онлине састанака и конференција, што су препознали и у Виберу те се очекује да ће дозвољени број судионика и даље расти.

Властите наљепнице

Једна од занимљивијих могућности Вибера је sticker editor, односно могућност стварања властитог пакета наљепница – и то потпуно бесплатно. Наљепницама се може мијењати облик, додавати им натписе, друге стицкере, емојије итд. Пакет може садржавати до 24 наљепнице, а могућност креирања наљепница ускоро ће бити доступна корисницима Appleових мобилних уређаја.

Самоуништавајуће поруке

Опција нарочито популарна међу млађом популацијом. Корисници ће ускоро за послану поруку моћи намјестити бројач, а порука ће након истека тог времена аутоматски бити избрисана. Одбројавање до брисања креће онога тренутка кад приматељ прочита поруку. Ова је функција досад била доступна само у тајним цхатовима, но ускоро ће се моћи користити и у стандардним 1-на-1 четовима.

Моје биљешке

Врло корисна опција уз коју вам вјероватно неће требати посебна апликација за писање биљешки, а доступна је у верзији за мобилне уређаје и рачунаре. Унутар биљешки корисници могу креирати и организирати властите задатке, означити извршене, као и спремати аудио, видео и фото поруке или линкове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана