Сипајте ова два састојка из кухиње увече по шофершајбни и ујутру неће бити залеђена

ГС
Foto: Илустрација

Залеђена шофершајбна рано ујутру када крећете на посао је најчешћа мука током зиме и дана са ниском температуром.

Постоји неколико трикова да без дугог смрзавања напољу ријешите вјечити проблем.

1. Помијешајте сирће и воду у размјери 3:1 и сипате је у бочицу са распршивачем. Попрскајте овим шоферку увече када на њој нема леда и то ће спријечити да се он створи током ноћи, а ви ћете се ујутру наћи одмах у ауту без претходног чишћења. Попрскајте сва стакла на ауту свако вече и уживајте у зими.

2. Помијешајте медицински алкохол и воду у односу 2:1 и сипајте у флашу са распршивачем. Попрскајте увече стакла када на њима нема леда. Ова течност ће одмах уклонити лед са стакла и можете је користити за чишћење стакала када се она ујутру мало замрзну. Можете попрскати унутрашњу страну шоферке и тако спријечити да се она замагли.

3. Обавезно додајте 5 супених кашика медицинског алкохола у течност за брисаче како бисте избјегли њено залеђавање и ружне линије које се појављују када њоме попрскате стакла. Користите је као и обично, само ће уз додатак алкохола она спријечити појаву леда на шофершајбни.

 

У овим ситуацијама добро ће вам доћи и старо ћебе или картон који ћете ставити преко шоферке у току ноћи и тиме у потпуности покрити стакло. Обавезно крајеве ћебета или картона притисните вратима како би стајали на једном мјесту. Ујутру само помјерите ваше штитнике, а на овај начин можете покрити и остала стакла на аутомобиле, преноси Блиц Жена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана