Пежо 308 још једном подвргнут третману освјежавања

ГС
Пежо 308 још једном подвргнут третману освјежавања

У Пежоу сматрају да је још увијек рано за нову генерацију њиховог кандидата у популарном Ц сегменту, па је 308-ица опет подвргнута “затезању бора”.

Седам година након премијерног представљања посљедње генерације модела 308 у Пеугеоту као да и даље не размишљају о новој генерацији једног од дефинитивно најбољих аутомобила из Ц сегмента, а умјесто тога 308-ицу су по други пут послали на “естетску хирургију”.

Резултат посљедњег освјежавања обе каросеријске верзије који се може видјети извана су новодизајниране алуминијске фелге и још једна боја у опцији, а с најбољим пакетом опреме стиже и неколицина црних каросеријских детаља.

Главна промјена у кабини односи се на увођење 10-инчне дигиталне инструментне табле 'и-Кокпит' која је аналогне инструменте послала у пензију, а ту је и посљедње издање мултимедијалног система којим се управља преко централно смјештеног дисплеја. Без обзира на пакет опреме, купци могу рачунати на двозонски клима-уређај, аутоматска свјетла и брисаче, задње сензоре за паркирање, дигитални радио-пријемник...

Врх понуде резервисан је за верзију ГТи чији 1,6-литарски четвероцилиндарски турбобензински мотор располаже с 270 КС и 340 Нм највећег обртног момента. Пренос снаге на предњу осовину обавља се посредством ручног 6-степеног мјењача, а потенцијал мотора довољан је за 250 км/х и убрзање од 0 до 100 км/х за шест секунди.

За мање амбициозне ту је познати 1,2-литарски турбобензински мотор с три цилиндра који се може добити у комбинацији са 110 и 130 КС, а Пеугеот уз снажнију опцију нуди и 8-степени аутоматски мјењач.

У понуди остаје и изразито штедљив 1,5-литарски четвероцилиндарски турбодизелски мотор с којим у слабијој верзији стиже 100, а у снажнијој 130 КС. Аутоматски мјењач и у овом случају остаје опција уз снажнију верзију.

(Klix)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана