Овај Jуго је право чудовиште са два В8 мотора и скоро 1.000 КС

ГС
Овај Jуго је право чудовиште са два В8 мотора и скоро 1.000 КС

Застава је средином 80-их година покушала Jуго продавати на великом тржишту САД-а, али овај мали југославенски компакт је због своје непоузданости и неквалитетне израде врло брзо постао предмет подсмијеха.

Ипак и у САД-у има ентузијаста којима се Jуго свидио, а од 1985. до 1992. године продано је више од 140.000 примјерака.

Ипак, Jуго у овој причи има мало додирних тачака с изворним Jугом, а осим проширене каросерије и фелги са Корвет овај Jуго сакрива два посебна и велика изненађења унутар своје каросерије.

Наиме, овог Jугу погоне чак два В8 мотора из Кадилака Елдорадо, један напријед и један у пртљажнику. Запремина сваког мотора износи 8,2 литра из којих производе по 480 коњских снага. У комбинацији ова два мотора укупна снага овог Yуге приближава се 1.000 КС и шаље се на сва четири точка.

Ипак, и у овако радикалном пројекту има мјеста за барем мало предострожности. Тако је основни мотор за овај Jуго уствари онај назад, а како постоји само један систем хлађења који дијеле оба мотора, власник овог Jуге не препоручује стално паљење оба мотора.

Најбоље од свега, овај радикални Jуго је на продају за 25.000 долара, а за тај износ сумњамо да се може купити оригиналнији и снажнији ауто.

(Klix)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана