Huawei планира партнерство са Аудијем и Мерцедесом?

GS
Foto: FirstPost

Кинески технолошки див Huawei жели склопити партнерство са водећим произвођачима аутомобила као што су Ауди и Мерцедес како би учврстио своју позицију у индустрији електричних возила и софтвера за паметне аутомобиле.

Према најновијим извјештајима, Huawei је недавно одржао састанке иза затворених врата са двије поменуте њемачке аутомобилске компаније како би истражио потенцијална заједничка улагања или партнерства. Осим тога нека извјештаји у међународним медијима сугеришу да кинески технолошки див размишља о издвајању своје Intelligent Аутомотиве Солутион (ИАС) пословне јединице.

Тим потезом Huawei наглашава своју преданост да постане кључни играч у испоруци софтвера и компоненти за паметна електрична возила.  Intelligent Аутомотиве Солутион пословна јединица има процијењену вриједност између 28 и 35 милијарди долара.

Мерцедес је наводно обавијестио Huawei о свом интересу за стицањем од 3% до 5% уд‌јела у Huaweijevoj компанији за софтвер и компоненте за паметне аутомобиле. Што се тиче интереса Аудија за партнерством са кинеском технолошком твртком – о томе још нема никаквих информација.

Међутим, неке гласине говоре да би се Huawei и Ауди наводно могли удружити у развоју технологија аутономне вожње за Ауди возила на кинеском тржишту у 2025. години. Упркос медијским спекулацијама, нити једна од ове три компаније није коментиарисала могућу сарадњи, преноси Računalo.com

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана