Звездин емотивни опроштај од Владице Поповића

Танјуг
Звездин емотивни опроштај од Владице Поповића

БЕОГРАД - Фудбалски клуб Црвена звезда емотивном комеморацијом опростио се данас од легендарног фудбалера и тренера Владимира Владице Поповића, који је прије два дана преминуо у 86. години.

На стадиону "Рајко Митић" од чувеног "Професора" опростиле су се бројне Звездине легенде, руководство клуба, представници Фудбалског савеза, вечитог ривала Партизана, као и чланови породиче.

Након одавања почасти минутом ћутања, присутнима се обратио председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

"Отишао је великан, фудбалер, тренер, спортски радник, Владимир - Владица Поповић, личност чији је живот обележио рад, оданост и преданост ономе шта је и где ради. Свуда је дао свој печат, благост и осмех, оптимизам и веру у успех, оно по чему га сви памте и због чега су га волели и поштовали. Највише у његовој Црвеној звезди. Богата је Владицина биографија, играчка и тренерска. У свему што је радио био је успешан. Клањали су му се Европа и Јужна Америка, ма цео свет. Волели су га као свог “професора”", рекао је Мијаиловић.

Он је подсетио да је Поповић освојио бројне трофеје, али је посебно издвојио два - капитен трофејног тима и клупски првак света, као круне његове играчке и тренерске каријере.

"Пред играчке и тренерске каријере, активно је учествовао у раду своје Звезде и дао свој као и увек, посебан допринос. Величину је потврдио и када су га после свих успеха Звездини ветеран изабрали за лидера у својој секцији ветерана. Тако је после играча и тренера постао и председник и то по жељи свих. Окупљао је и организовао ветеране, решавао све што је требало, пружао помоћ. Његовом заслугом ветерани су сада незаобилазни фактор рада клуба, очувања традиције и континуитета звездаштва", истакао је МИјаиловић.

Посебно емотиван био је и председник ветеранске секције Црвене звезде Александар Марковић.

"Светски медији су јавили преминуо је Владимир Владица Поповић. Отишао је, онако увек журећи, велики човек, велики звездаш, велики играч, велики тренер и велики фудбалски господин и џентлмен, капитен Црвене звезде, вођа једне генерације, узор бројним генерацијама. Учитељ, насмејани перфекциониста, дисциплиновани заљубљеник у фудбал и напредак фудбалског спорта, али пре свега тога најбољи муж и отац, најпоузданији пријатељ и сарадник. Црвена звезда и светски фудбал су изгубили велико име. Фудбалског космополиту, од фудбалског Земуна , преко фудбалске Немачке, до фудбалске Јужне Америке. Увек са осмехом и увек брижан за све око себе", рекао је између осталог Марковић.

Легендарни Звездин фудбалер Драган Џајић испунио је последње обећање дато некадашњем саиграчу обративши се присутнима на комеморацији.

"Дуго сам размишљао да ли да говорим, али када смо славили његов 80. рођендан у клубу рекао је да би волео да одржим говор када умре. Владицу сам дуго познавао, био је мој први капитен, играли смо заједно у Црвеној звезди и у репрезентацији. Све оно што се десило пре неколико дана је логичан епилог времена у ком живимо и које је протекло за нама, али увек ћемо се сећати драгих људи који су малтене читав живот провели овде, радећи са нама, доносећи успехе и неуспехе, дружећи се свакодневно. Да причам о Владици нешто посебно - нема потребе, све сте рекли, пратио сам новине претходних дана и са свима се слажем. О њему све и да хоћете не можете да кажете ружну реч", нагласио је Џајић.

Присутнима се обратио и Миодраг Поповић, син Владице Поповића, такође познати спортски радик, који се захвалио на лепим речима и подршци, ал и начину на који се Звезда опростила од човека који је предводио тим до светске титуле.

"Мој отац је био неко ко је неговао оданост и безграничну љубав према грбу, дресу и навијачима овог великог клуба. У последње време гледајући како му недостају његови играчи, фудбалски терен и тренерски активан рад умео сам често да га подсетим и да му кажем - “Е мој професоре какву си каријеру имао, колико си трофеја освојио и колико си имао прилике да учествујеш и присуствујеш емотивној ерупцији позитивних осећања и одушевљења”. За крај поделио бих део моје привате преписке са добрим пријатељем и великим играчем овог клуба, Владом Стошићем. “Да драги мој Владо, поносан сам и увек ћу бити што ми је Владица био отац, тата волим те”", рекао је Миодраг Поповић.

Владимир Владица Поповић биће сахрањен данас на Новом гробљу у 12.30 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана