Зарада у Лиги Европе омогућава “црно-бијелима” да размишљају о појачањима: Партизан у јануару склапа тим за љето

Agencije
Зарада у Лиги Европе омогућава “црно-бијелима” да размишљају о појачањима: Партизан у јануару склапа тим за љето

БЕОГРАД - Послије елиминације из еврокупова клубови обично крену у свођење рачуна, а фудбалери Партизана су ове године у Лиги Европе инкасирали нешто мање од 6,5 милиона евра, али и повећали коефицијент који би им могао донијети бројне повластице.

С обзиром на велики заостатак за Црвеном звездом на табели Суперлиге, реалније је очекивати да “црно-бијели” и наредног љета буду учесници квалификација за друго по јачини европско такмичење. Поправљање коефицијента могло би им омогућити да буду носиоци у свим квалификационим рундама, а уколико изборе групну фазу, имаће мјесто у трећем “шеширу”, можда чак и у другом, у случају да се остали резултати поклопе. И више него пристојна финансијска инјекција коју је клуб из Хумске зарадио ове сезоне дала је могућност руководиоцима да размишљају неколико корака унапријед, па је директор Милош Вазура најавио да ће Партизан већ у јануару кренути да прави тим за наредну сезону.

- Показујемо да у јануару желимо да правимо тим за јун, на време, да бисмо имали спреман тим за следеће квалификације Лиге Европе или Лиге шампиона. Морамо појачати неке делове. Видећемо ко ће да иде, а ко да остане. Наравно, остаје сенка, горчина, због тога што смо пропустили прилику. Сенка туге ће постојати дуго, али то не умањује значај победе против Астане (4:1) - рекао је Вазура.

Најавио је и да ће клуб, након продужетка сарадње са Сејдубом Сумом, откупити уговор Умара Садика, који наступа као позајмљен играч Роме. “Црно-бијели” су наводно направили споразум са “вучицом” по којем ће наредне три године слати паре на “Олимпико” у једнаким дијеловима, а укупна клаузула износи 1.600.000 евра.

- Само Партизан одлучује да ли је Садик Партизанов или не. Он је на позајмици из Роме на годину и од лета плаћамо трансфер у наредне три године. Садик ће бити откупљен, а прву рату платићемо у августу. Нико га не краде од Партизана, да то свима буде јасно - изјавио је Вазура.

Из Партизанове групе Л у шеснаестину финала Лиге Европе отишли су Манчестер јунајтед и АЗ Алкмар, а у бубњу на жријебу у Ниону (понедјељак, 13 часова) наћи ће се још и: Севиља, АПОЕЛ, Малме, Копенхаген, Базел, Хетафе, Ласк, Спортинг, Селтик, Клуж, Арсенал, Ајнтрахт, Порто, Ренџерс, Еспањол, Лудогорец, Гент, Волфзбург, Басакшехир, Рома, Брага и Вулверхемптон. Из Лиге шампиона прикључиће им се: Бриж, Олимпијакос, Шахтјор, Бајер, Салцбург, Интер, Бенфика и Ајакс.

6,5

милиона евра зарадио Партизан у Лиги Европе

 

8

бодова није било довољно за шеснаестину финала

 

1,6

милиона платиће Роми у три једнаке рате за Умара Садика

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана