ВАР увијек фаворизује Реал

Г.С.
ВАР увијек фаворизује Реал

БАРСЕЛОНА - Предсједник Барселоне Ђозеп Марија Бартомеу оптужио је челнике савеза да фаворизују Реал у трци за титулу.

Ове јако ријечи дошле су након још једне дискутабилне побједе “краљева”, овог пута у Билбаоу (1:0), у којој је ВАР опет играо главну улогу. Наиме, Мадриђани су добили пенал након што је консултована нова технологија. Капитен Серхио Рамос је преузео одговорност и поново погодио мету. Ипак, само неколико минута касније и Атлетик је, по процјенама стручњака, такође заслужио најстрожу казну. Али, до тога није дошло а ВАР није ни употријебљен.

- ВАР увијек фаворизује један те исти клуб - “испалио” је Бартомеу.

Од како је сезона настављена оваквих “отровних стрелица” из Каталонија било је доста, поготово ако се зна да Лео Меси и друштво не блистају, те да су у пет дуела три пута ремизирали. Реал је, с друге стране, добио све мечева и преузео лидерску позицију.

- Осјећам се лоше, јер имамо најбољу фудбалску лигу на свијету у којој се ВАР технологија не примјењује на фер и поштен начин послије паузе због пандемије. ВАР је погрешно утицао на неке резултате и увијек је корист имао исти тим - јасан је Бартомеу.

Чини се да су Каталонци овог пута потпуно у право. На њихову страну је стао и некадашњи шпански судија Едуардо Итурадле Гонзалес, који сматра да је арбитар Хозе Луис Гонзалес погријешио што није показао на “креч” и након дуела Рамоса и Раула Гарсије.

- То је такође пенал. Није важно да ли је фудбалер Реала желио да прекрши правила или не. Раније не бих обраћао пажњу на ову ситуацију, али према тренутним правилима то је једанаестерац - нагласио је Гонзалес.

Цијела прича добија другу конотацију након што се у њу умијешао и први човјек Ла Лиге Хавијер Тебас. Према његовим ријечима, све се промијенило када је предсједника Реала Флорентино Перез назвао првог човјека савеза Луиса Рубиалеса како би се пожалио на суђење.

- Понављам да се све у вези са ВАР-ом промијенило откако је Перез у јануару лично назвао Рубиалеса да би му се пожалио на суђење. Он је то урадио 20 минута након једне од утакмица Реала. По мени је то скандалозно, недопустиво и непримјерено понашање те директан притисак на судије и суђење. Тај позив је промијенио све. Створен је непотребан притисак и неслагање између судија у ВАР соби и главног судије на терену - пожалио се Тебас.

Нема предаје

Дефанзивац Барселона Ђерард Пике изјавио је да се екипа неће предати упркос чињеници да четири кола прије краја има четири бода “минуса” у односу на Реал.

- Не допада нам се то што заостајемо на табели, али борићемо се до краја да преокренемо ситуацију упркос томе што знамо колико ће бити компликовано - изјавио је Пике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана