Вакцинација обавеза због заштите, а не да уцјењујемо Ђоковића

ГС
Foto: гс

Министар спорта државе Викторија Мартин Пакула рекао је да је обавезна вакцинација за учеснике Аустралијан опена уведена како би се заштитила заједница.

Организатори првог гренд слем турнира у сезони саопштили су да сви учесници морају бити вакцинисани, а ту одлуку критиковао је отац првог играча свијета, Срђан Ђоковић, рекавши да се ради о уцјени.

"Ако сте гостујући страни тенисер или гостујући спортиста било које врсте, ради се о вашој одговорности према заједници у којој сте дочекани. И због тога тражимо од међународних тениских звезда да поштују исте захтеве као и становници Викотрије. Не ради се о уцени, већ да осигурамо да ће заједница бити заштићена", рекао је Пакула аустралијанским медијима.

Ђоковић је недавно рекао да не жели да открије да ли се вакцинисао, пошто је то приватна ствар.

"Желим да буде јасно да се ја заиста надам да ће Новак Ђоковић бити вакцинисан и да ће играти на Аустралијан опену. Али, ако одлучи да то не уради, то је његова ствар", додао је министар.

Ђоковић је рекордер Аустралијан опена са девет титула, укључујући и прошлогодишњу.

Он са по 20 гренд слем трофеја дијели рекорд са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

Први тенисер свијета недавно је рекао да није сигуран да ли ће играти у јануару у Мелбурну и да није у контакту са организаторима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана