Туча навијача у Француској - 16 повријеђених

Танјуг
Foto: Танјуг

ПАРИЗ - У Француској се догодила нова туча навијача, овај пут, пред утакмицу Монпељеа и Бордоа.

Према писању "Ле Паризијена" аутобус који је превозио 50 навијача Бордоа заустављен је на аутопуту од старне противничких фанова, а видео снимци, који су се појавили на друштвеним мрежама, показују да је потом дошло до бруталне туче два навијачка табора.

Навијачи Бордоа су изашли из аутобуса наоружани челичним опругама, каишевима и стакленим флашама, а запалили су и пиротехничка средства.

Безбједносне снаге успијели су убрзо да зауставе тучу, али је 16 особа повријеђено, од којих је много морало бити хоспитализовани.

Утакмица је ипак одиграна и завршена је резултатом од 3:3.

Ружне сцене могле су се видјети и на једној другој утакмици. Присталице Олимпика из Марсеја и Анжера су се сукобили на терену стадиона.

Фанови Марсеја су испровоцирали навијаче Анжера насрнући на њихову страну трибине. На видео снимцима се види како се навијачи туку, као и да бацају разне предмете једни на друге. Тек након дужег времена редари су успијели да смире ситуацију.

Овакве слике су се могле видјети и протеклог викенда када су навијачи Ленса и Лила, у полувремену, упали на терен и сукобили. У Француској тиме су туче навијача постале учестале, а власти разматрају како да против тога дјелују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана