Текст "Њујорк Тајмса" о Ђоковићу: Србину укажите част!

ГС
Текст "Њујорк Тајмса" о Ђоковићу: Србину укажите част!

Тексту у "Њујорк Тајмса" о Новаку Ђоковићу привукао је велику пажњу.

Новакова титула на Ролан Гаросу, послије титанске борбе са Надалом и Циципасом, против којих је преокренуо, потврдила је да Новак не планира да се заустави и да ће титулу на Вимблдону напасти "свом снагом".

Послије свега, "Њујорк Тајмс" ставлја Новака у први план, након што су његови највећи ривали Надал и Федерер одустали од Гренд слема на трави.

"Сада сједи на ивици историје која ствара обавезу за многе његове тврдоглаве мрзителје: игноришите или исмевајте његов марш, али најзад, ватреном и ефикасном Србину укажите част", пише у тексту.

Његов минималистички приступ редефинише тениско мајсторство. У спорту који одише естетиком, Ђоковићев сужени приступ једнако је подијелјив као Роткови блокови у боји", наводи се у поређењу са чувеним сликаром Марком Ротком, познатом по минимализму.

Новака је аутор текста назвао Худинијем, напоменувши „да није робот", како су га многи до сада често називали.

"Годинама се чинило да је мушки тенис дефинисан једним ривалством, Федерер против Надала. 

Два велика шампиона и два контрастна стила. Њихова трајна веза дефинисала је доба овог спорта. Тада је Ђоковић упао и малтретирао их. 

Он је трећи точак, различит од Федерера и Надала у сваком погледу, укључујући и чињеницу да не потиче из добростојећих земаља као што су Швајцарска и Шпанија, већ из источноевропске земље коју навијачи не могу да пронађу на мапи. 

За његове мрзитеље све је ово горка таблета, коју морају све чешће да гутају. Новак сада има предност у међусобним дуелима у односу на оба највећа ривала. 

Од 2011. године освојио је 18 Гренд слемова, седам више од Надала и 14 више од Федерера", закључује се у тексту "Њујорк Тајмса".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана