Сезона у Серији А могла би бити продужена до септембра или октобра

Танјуг
Сезона у Серији А могла би бити продужена до септембра или октобра

РИМ - Сезона у Серији А могла би бити продужена до септембра или октобра, изјавио је данас шеф Италијанске фудбалске асоцијације Габриеле Гравина, упозоравајући да би могло доћи до "лавине судских парница" ако се првенство не ријеши на фудбалском терену.

Серија А је суспендована од 9. марта због пандемије корона вируса која је у Италији до сада однијела 15.887 живота, што је скоро четвртина глобалне укупне смрти.

Неколико предсједника клубова предложило је да се сезона прекине.

"Једини озбиљан начин да се ријеши оваква ванредна ситуација је да се ове године заврше такмичења у сезони 2019-2020", рекао је Гравина за државну радиотелевизију РАИ.

"Радимо на читавом низу могућих рјешења како бисмо на најбољи могући начин управљали ситуацијом. Може ли се то завршити у септембру, октобру? То је једна хипотеза. То је начин да се избјегне угрожавање не само сезоне 2019-20, већ и сезоне 2020-21", казао је он.

Гравина је објаснио да би, уколико се одустане од тренутне сезоне, италијански фудбал могао претрпјети "лавине парница којој би подигли сви они који се могу сматрати оштећенима у својим правима и интересима".

То може да обухвати тимове који су испали и оне који су пропустили европски фудбал сљедеће сезоне.

Он је упозорио: "Стварно бисмо ризиковали да се првенство одржи само у судницама".

Гравина је додао да се 17. мај разматра као могући датум поновног покретања лиге, али је нагласио да је то само хипотеза.

Прошлог четвртка, УЕФА је позвала лиге широм Европе да заврше своје сезоне након што фудбал буде у стању да се поново покрене.

УЕФА је додала да, уколико се лиге откажу, клубови тих земаља можда неће бити примљени у Лигу шампиона и Лигу Европе наредне сезоне.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана