Сензација на US Openу: Димитров избацио Федерера

Б92
Сензација на US Openу: Димитров избацио Федерера

Велико изненађење на US Openу, петоструки шампион Роџер Федерер поражен је у четвртфиналу од Григора Димитрова.

Тенисер из Бугарске је послије 190 минута игре славио са 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Био је то њихов осми међусобни окршај и прва побједа за "бејби Федерера", како га зову.

Није изгледало да ће се овако завршити, посебно јер је Федерер добро кренуо и добио почетни сет са 6:3. Међутим, у тенису се никад не зна, очас посла све може да се промијени и то се и догодило.

Федерер је успио да послије изједначења у сетовима, добије и трећи сет и поведе са 2:1, али онда је кренуло све како није желио у наставку меча, а чини се да је свему овоме кумовала и повреда.

У почетном сету Роџер је направио брејк у другом гему, што му је било довољно да освоји први сет, али је и Димитров кренуо знатно боље у другом сету.

Бугарин је у другом повео са 5:2, потом се Федерер вратио на 5:4, али је Димитров рибрејком стигао до 1:1 у сетовима.

Чинило се да је то само један од кризних сетова Швајцарца, којих је било и почетком овог турнира, нарочито када је Роџер у два гема у финишу сета направио брејкове и повео са 2:1 у сетовима.

Одмах на почетку четвртог сета, Димитров је одузео сервис противнику, није испуштао предност сервиса до краја тог дијела игре и онда је на 2:2 у сетовима Роџер пришао судији, појавио се ту и супервизор.

Испоставило се да је освајач 20 Грен слем титула затражио да оде на медицински третман у свлачионицу, на шта има право, добио је дозволу, али како се вратио на терен, то није био исти играч.

Било је јасно да има проблема, касније се испоставило да је ријеч о повреди у горњем дијелу леђа, појасу у близини врата. Видјело је да осјећа нелагодност, да се мучи, као да више ни мислима није био у мечу.

Димитров је то искористио, повео је са 4:0 и послије тога је било јасно да ће стићи до побједе, што се на крају и догодило.

"Послије првог сета сам био нервозан, тражио сам прави ритам. Роџер је сервирао добро, било ми је важно само да останем у мечу. Добро сам се држао, добро кретао, срећан сам што сам на крају побиједио и што сам у полуфиналу", рекао је Григор у интервјуу на терену.

Каже да је тек од четвртог сета примијетио да се Роџер мучи.

"Послије другог сета осјетио сам да имам добар ритам, желио сам само да останем у игри. У четвртом сету је био један дуг гем, трудио сам се да га дуго држим у игри. На крају, није био стопостотно здрав. У пет сетова све је могуће да се догоди", додао је Димитров.

Занимљиво је да са њим на овом турниру нису тренери, Андре Агаси и Радек Шћепанек.

"Волио бих да могу да објасним што нису овдје. Најтежа одлука за њих, свакако. Не знам, можда су жељели да ме мало пробуде, да ме продрмају, они су ми породица. Чак иако нису ту, свако вече се чујемо и причамо. Ускоро ћемо бити заједно. Надам се да ћу проћи. Имамо толико одлука на дневној бази", рекао је тенисер.

Његов наредни противник је Данил Медведев.

"Не знам, играли смо неколико пута. Има заиста сјајно лето. Знам његову игру, биће сутра дуг дан, али прво да се опоравим. Видјећу шта је радио лоше, шта добро. Тешко је са њим играти, али и ја се враћам у форму, видјећемо", закључио је Димитров.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана