Рубљов избацио Надала, испао и Фоњини

Срна
Рубљов избацио Надала, испао и Фоњини

БИЈЕЉИНА - Рафаел Надал заустављен је данас од Андреја Рубљова у четвртфиналним мечевима тениског Мастерса у Монте Карлу, а актуелни шампион Фабио Фоњини од Каспера Руда из Норвешке.

 “Краљ шљаке” није знао шта га је снашло у првом сету, који је невјероватно добро одиграо млади Рус, добивши га са 6:2, успут чак три пута брејкнувши Надала. Не памти се кад је то неко учинио на шљаци.

Имао је Рубљов “у шаци” Надала и у другом сету, пошто је одмах на старту направио нови брејк, имао 4:2, али је тада стао. Пробудио се великан из Шпаније, освојио четири гема заредом, добио сет са 6:4 и изборио одлучујући сет.

А у њему поново доминација Рубљова. Овог пута је три пута заредом брејкнуо Надала и за пола часа стигао до 5:1. Тада Рафа коначно осваја свој сервис гем и остаје у мечу, али је у наредном гему Робљов одлично одиграо, побиједио и прошао у полуфинале, тако да ништа неће бити од 12. титуле за Надала у Кнежевини.

Најмање посла у четвртфиналу је имао Стефанос Циципас, који је одиграо само сет и прошао у полуфинале. Њему је, након изгубљеног првог сета резултатом 7:5, предао меч Алехандро Давидович Фокина.

Данијел Еванс је наставио да игра један од најбољих турнира каријере. Британац је, на крилима побједе над Новаком Ђоковиће, у четвртфиналу био бољи и од Давида Гофана након преокрета и изгубљеног првог сета са 2:1, по сетовима 5:7, 6:3, 6:4.

Гофан је у овом дуелу имао своје шансе, али је од 17 брејк прилика искористио само двије, док је Еванс од девт искористио четири, па је и то један од разлога што је остварио побједу.

Испао је бранилац титуле Фабио Фоњини, који је одиграо врло слаб меч против Каспера Руда из Норвешке, који је славио са 6:4, 6:3. Руд има само 22 године, велики је таленат, многи му предвиђају лијепу каријеру, али он још није стигао да се пробије макар до Топ 20 на АТП листи. Ово полуфинале ће му свакако много значити, поготово за наставак сезоне на шљаци.

У полуфиналу ће се сутра састати Стефанос Циципас - Данијел Еванс и Каспер Руд - Андреј Рубљов.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана