Припадају осјетљивој групи: Тренери старији од 60 година можда неће водити екипе у НБА лиги

ГС
Припадају осјетљивој групи: Тренери старији од 60 година можда неће водити екипе у НБА лиги

Комесар НБА лиге Адам Силвер рекао је како постоји могућност да тренери који имају више од 60 година неће водити екипе с клупе када се такмичење у најјачој кошаркашкој лиги на свијету настави 31. јула.

"Мислим да је једна ствар коју смо научили о овом вирусу, а то показују и званични подаци, иако постоје изузеци, да су млади и здрави људи најмање рањиви. Међутим у НБА лиги постоје и старији људи, а то су прије свега тренери. Због тога ћемо морати радити на спровођењу протокола и напримјер забранити старијим тренерима да воде утакмицу с клупе", рекао је Силвер и додао:

"Можда ће морати поштовати правила физичког дистанцирања. Можда да буду у свлачионици или нешто слично, али не желимо да буду близу играча када утакмица почне само како бисмо их заштитили. То су све проблеми на којима настављамо радити."

Тренер Њу Орлеанс Пеликанса Алвин Џентри не слаже се са Силверовим приједлогом.

"То нема логике. Како ћу водити екипу на тај начин? Да ли су сви који имају мање од 60 година здрави?", запитао се Џентри.

Тренер Далас Маверикса Рик Карлисле (предсједник Удружења НБА тренера) рекао је како је разговарао са Силвером и да ће тек утврдити јасна правила. Исткануо је како је могуће да НБА тренери који имају више од 60 година буду здравији од некога ко има много мање.

Уколико Силвер остане при свом ставу, поред Гентрyја и Царлислеа (60) своје екипе неће моћи водити ни Грег Попович (71), Мике Д'Антони (69) и Терри Стотс (60).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана