Погледајте екипи састављену од 11 најбољих играча Ел Класика свих времена

Срна
Погледајте екипи састављену од 11 најбољих играча Ел Класика свих времена

Сутра је на распореду Ел Класико, двобој Реал Мадрида и Барселоне те најгламурознији дерби дерби на свијету.

Податак да су за та два клуба играла тринаесторица играча који су освојили укупно 23 Златне лопте довољно говори о томе колико талента и звијезда има на терену сваки пут када се сударе ови клубови. 

Како би изгледала најбоља комбиновани тим свих времена из та два клуба? Одлучили смо се за формацију 4-3-3, а с обзиром на талент, индивидуална постигнућа, дуговјечност и значај одабрали смо ових 11 играча.

Голман: Икер Касиљас

У Реал Мадрид је стигао с девет година и ондје провео сљедећих 25. С 18 је постао први голман и све до 2012. није постојао ниједан други голман на Бернабеуу. С Реалом је освојио пет наслова првака Шпањолске и три наслова Лиге шамоиона.

Десни бек: Дани Алвес

Један од најофензивнијих и најопаснијих бекова у историји фудбала. У шест наслова првака Шпаније и три Лиге сампиона уградио је 21 гол и невјеројатних 95 асистенција.

Десни стопер: Серџио Рамос

Реалов капитен рекордер је по броју одиграних Ел Класика. У Реал је стигао као тинејџер из Севиље за 28 милијуна евра, а у међувремену је освојио све с клубом и репрезентацијом.

Лијеви стопер: Жерард Пике

Један од највећих киксева Алекса Фергусона, који га је пустио из Манчестер Јунајтед за 5 милијона евра, а отад је незамјењиви вођа обране једне од најбољих екипа свих времена. Један је од претеча модерног стопера који уз обрамбене задатке мора знати организовати игру.

Лијеви бек: Роберто Карлос

Једна од најпознатијих лијевих нога у историји фудбала можда је и најбољи бек свих времена. За Реал је одиграо преко 500 утакмица, освојио четири првенства и три Лиге шампиона, а његови слободњаци постали су један од најпознатијих фудбалских брендова.

Задњи везни: Мигуел Муњоз

Један од најбитнијих играча Реала, који је освојио пет првих издања Лиге шампиона. Четири титуле од тих пет је освојио као играч, а још једну као тренер. Сјајној колекцији додао је још један европски наслов, онај из 1966. године.

Лијеви везни: Ћсави

Играч који је редефинисао појам додавања. Невјеројатно прецизан, тачан и упоран, Ћави је Барселони дао 17 година каријере, а с Камп Ноуа је отишао окруњен троструком круном. За Блауграну је уписао чак 767 наступа и освојио 25 трофеја.

Десни везни: Инијста

Девет првенстава, четири Лиге шампиона и човјек који је са Ћавијем успоставио један од најпознатијих фудбалских дуета у повијести. Када је имао 15 година, Пеп Гуардиола га је замијетио као тадашњи играч Барселоне и рекао Ћавију: "Ти ћеш ме пензионисати, али овај мали ће нас пензионисати обоје."

Десно крило: Лајонел Меси

Има ли уопште другог кандидата?

Лијево крило: Кристиано Роналдо

Има ли уопште другог кандидата?

Нападач: Алфредо Ди Стефано

Седам голова у првих пет финала Лиге шампиона потврдили су како је Ди Стефано можда био и најбољи играч свих времена док се није појавио Пеле. Освојио је двије Златне лопте, а његових 308 голова за Реал био је рекорд који се одржао 44 године након његовог пензиосања, преноси index.hr

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана