Одлаже се Евробаскет за 2022?

Агенције
Одлаже се Евробаскет за 2022?

Стојко Вранковић, представник Хрватске у ФИБА Европи, говорио је о будућности кошарке и помјерању такмичења.

ФИБА Европа је одржала састанак у којем се бавила одржавањем својих такмичења у доба вируса корона.

Одлука о европским такмичењима је донесена, док ће се она на вишем нивоу донијети у четвртак, када буде засједао ФИБА свијет.

“Послије четири сата разговора донесени су закључци да се ове године отказују сва такмичења млађих селекција и сви турниру под ингеренцијом ФИБА Европе”, рекао је Вранковић за Index.

“Наравно да је било говора и о сљедећој години, која ће бити олимпијска. Игре би требало да почну 23. јула, а проблем је чињеница што би се мјесец дана прије тога морали одржати квалификациони турнири, а онда само мјесец дана након Игара и Евробаскет. То је практично немогуће. Најприје, тако густ распоред није нормалан, могао би бити погубан за здравље играча, квалитет кошарке, а нема шансе ни да ће НБА лига пустити своје играче на три турнира у размаку од три мјесеца. НБА лига је након ЕП-а 2017. инсистирала да се континентални турнири убудуће одигравају на сваке четири године, а не сваке двије као што је било до тада”, каже Вранковић и истиче:

“На сутрашњој сједници сазнаћемо каква ће бити будућност Евробаскета. Ово још није званично, али највјероватније ће бити пребачен у 2022. Таква одлука једино има смисла”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана