Наљутио се власник Булса: Џордан зна да није било тако

ГС
Наљутио се власник Булса: Џордан зна да није било тако

Завршено је емитовање серијала „Последњи плес“ и, очекивано, изазвао је пуно реакција актера чувене генерације Чикаго Булса.

Освојено је шест титула у размаку од осам сезона, а након 1998. године се шампионска екипа распала.

Вођа тог тима Мајкл Џордан закључио је да жали што нису остали на окупу и оцјенио да би напали и седму титулу, наредне 1999. године.

„Ако питате све момке који су освојили титулу 1998. би ли прихватили једногодишњи уговор да покушају да освоје и седму, шта мислите, да ли га потписали| Да, потписали би. И ја бих такође. Чинио сам то и раније. Да ли би Фил Џексон| Да. Пипен| Њега би требало највише времена натјерати, али ако је Фил ту, ако је Денис ту, ако сам ја ту и идемо да освојимо седму титулу, Пип то не би желио да пропусти“, изјавио је Џордан на крају серијала и признао да га излуђује то што нису добили нову прилику.

Међутим, власник Чикаго Булса Џери Реинсдорф не слаже се са Џорданом и изјавио је да није све било тако.

„Нисам био задовољан његовом изјавом. Зашто| Зато што зна да није било тако. Мајкл и ја водили смо неке приватне разговоре у то вријеме, из којих никада нећу откривати детаље. Али ни најмање не сумњам да је Мајклу и тада било јасно да не можемо сложити шампионску екипу за сљедећу сезону“, рекао је Реинсдорф за „NBC Sports Chicago“.

Реинсдорф је истакао да је Фил Џексон одбио да се врати као тренер за сезону 1998/99., а споменуо је и Џорданову повреду прста на резачу цигара.

Такође, осврнуо се и на богату понуду Хјустон Рокетса Скотију Пипену и чињеницу да је Денис Родман након растанка одиграо још само 35 утакмица у каријери.

(Б92)

Углавном, сва кривица највише се сваљује на генералног менаџера Џерија Крауса, који је још на почетку сезоне 1997/1998 изјавио да ће Фил Џексон, без обзира и ако буде имао скор 82-0 завршити своју мисију у Булсима. Зато је Џексон ту сезону назвао „Последњи плес“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана