Најјачи фудбалер на свијету Адебајо Акинфенва исписао невјероватну причу са Викомбом

Душан Репија
Најјачи фудбалер на свијету Адебајо Акинфенва исписао невјероватну причу са Викомбом

ЛОНДОН - Први пут у 133 године дугој историји клуба Викомб се докопао Чемпионшипа, а пажњу на себе, на том путу, како головима тако и јединственом изгледу скренуо је Адебајо Акинфенва.

Годинама најпопуларнији играч нижих енглеских лига и дефинитивно најјачи професионални фудбалер на свијету дао је урнебесан интервју након побједе над Оксфордом (2:1). Страствени навијач Ливерпула имао је поруку за Јиргена Клопа, рекавши да је он једини који може да га у том тренутку позове на “WhatsApp” и да славе заједно. Нијемац је прихватио шалу и послао поруку подршке човјеку који је срушио многе законитости природе и немогуће учинио могућим. Иако званично стоји да је тежак 102 килограма, Акинфенва изгледа још робусније и када би га срели на улици никада не бисте помислили да је професионали фудбалер. Добар дио каријере потрошио је увјеравајући људе да је играње фудбала најбоља ствар коју ради у животу. Ипак, није одустајао па је због умијећа, конституције, начина игре, али и комуникације са медијима постао популарнији од великог дијела фудбалера из Премијер лиге.

- Надам се да моја прича показује да је једино важно мишљење које имате о себи. Имао сам срећу и благослов да нађем менаџера и играче који вјерују у мене, тако да смо данас овдје, и рећи ћу то за људи чују: Викомб је успио, играћемо у Чемпионшипу. Чекај, чекај, рећи ћу још једном: Викомб је у Чемпионшипу! Људи иза леђа нису ме чули! Викомб је у Чемпионшипу - узбуђен је био Акинфенва.

Син нигеријских исељеника осим излета у литвански Атлантас провео је цијелу каријеру на нижелигашким теренима и постао њихов симбол. Ове сезоне је уградио десет голова у историјски успјех Викомба, али није увијек све ишло како је замишљао. Прије четири године био је на раскрсници и размишљао је да одустане, јер је већ имао 34 године, био без клуба и наде да ће остварити своје снове. Ипак, стигао је позив Викомба за који је од тада постигао 46 погодака, па сада ужива у највећем клупском и индивидуалном успјеху. И као што рече Клоп у честитки, заслужио је одавно да буде бар играч у Чемпионшипу, али је то дочекао тек са 38 година. Друга жеља ипак је много нереалнија, јер иако се неколико пута кроз шалу отворено нудио Клопу да га доведе у Ливерпул, тешко да ће тај сан постати јава.

Модни бренд

Популарност због изгледа и природне снаге искористио је како би покренуо модни бренд “Beast mode”, који осликава његов животни мото.

- Надимак Звијер значи ми много више од тога. То је моје стање духа. “Beast mode” односи се на најбољу могућу примјену себе и пркошење ограничавању на које вас људи константно опомињу - рекао је Акинфенва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана