Лејкерси неочекивано лагано разбили Денвер у првом финалу Запада

Агенције
Лејкерси неочекивано лагано разбили Денвер у првом финалу Запада

ЛОС АНЂЕЛЕС - Екипа Лос Анђелес Лејкерса побиједила је Денвер Нагетсе у првом мечу финала плеј-офа Западне конференције НБА лиге резултатом 126:114.

У првој дионици обје екипе играле су врло ефикасно и постигнута су чак 74 поена, а након првих 12 минута минималну предност имали су кошаркаши Денвера који су имали водство од 38:36.

На почетку друге четвртине Лејкерси су заиграли сјајно, брзо стигли до двоцифрене предности (50:39), да би ту разлику држали све до краја првог полувремена и на паузу отишли с водством од 70:59.

Почетак другог полувремена опет је припао Лејкерсима који су наставили с добром игром у нападу и већ тада фактички ријешили питање побједника; резултат је на крају треће четвртине био 103:79, да би у посљедњој четвртини само мирно привели меч крају и уписали прву побједу те повели у финалу Западне конференције.

На крају је и Денвер знатно ублажио пораз и изгубио с прихватљивих 12 поена разлике. Резултат је на крају био 126:114.

Најефикаснији играч меча био је Ентни Дејвис који је сусрет завршио са 37 поена и 10 скокова, а у побједничком тиму пратио га је Кентевијус Колдвел-Поуп који је убацио 18 поена. Леброн Џејмс меч је завршио са 15 убачених поена, шест скокова и 12 асистенција.

С друге стране, најефикаснији су били Џамал Мареј и Никола Јокић који су убацили 21 поен, али њихова игра није помогла Денверу да избјегне први пораз у финалу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана