Легендарни Винс Картер завршио каријеру: Закуцавања из 2000. године вјечно ће се памтити

ГС
Легендарни Винс Картер завршио каријеру: Закуцавања из 2000. године вјечно ће се памтити

Челници НБА лиге одлучили су да тимови који немају никакве шансе за плеј-оф не ризикују повреде играча, па ће тако у новом формату играти 22 тима, за што су гласале све франшизе осим Портланда. Из Западне конференције ће бити 13 тимова који ће играти у новом формату, док ће из Источне конференције играти девет тимова. Разлог за такву одлуку је што на западу чак пет тимова има шансу да се домогне плеј-офа, а на истоку само Вошингтон, што даје број од 13 тимова са запада и девет с истока, односно укупно 22 тима.

 

У регуларном дијелу сезоне играт ће се по осам утакмица, а потом је на распореду доигравање. С обзиром на то да Атланта Хокси нису међу 22 екипе које ће играти завршницу ове сезоне то значи да је дошао крај једне велике каријере. Након 22 године више нећемо гледати легендарног Винса Картера (43).

Картер је на почетку сезоне објавио како ће му ово бити посљедња у НБА лиги, а посљедњу утакмицу одиграо је против Њујорк Никса.

У каријери је просјечно постизао 16.7 поена и биљежио 4.3 скока и три асистенције по утакмици, а укупно је одиграо 1.541 у регуларном дијелу сезоне у каријери. Био је пети избор на драфту 1998. године, а проглашен је и за рукија године. "Ејр Канада" један је од најзаслужнијих за промоцију кошарке у Торонту и Канади. Његов наступ у такмичењу у закуцавањима 2000. године до данас је убједљиво најбољи свих времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана