Кошаркаш Барселоне услишио молбу студента којег је претходно "оборио" на кладионици: Миротић платио рату за факултет

Никола Лучић
Кошаркаш Барселоне услишио молбу студента којег је претходно "оборио" на кладионици: Миротић платио рату за факултет

БАЊАЛУКА - Да је кошаркаш Барселоне Никола Миротић велики хуманитарац добро је познато у свијету спорта, али гест којим је обрадовао великог навијача Каталонаца Кристијана из Новог Сада граничи са рубриком вјеровали или не.

Пошто љубитељи фудбала, кошарке, али и свих других спортова своје знање већином покушавају да наплате путем игара на срећу, у највећем броју случајева, након лоше прогнозе сва кривица буде пребачена на тим или појединца који су довели до неуспјеха. С обзиром на друштвене мреже, спортисти се свакодневно суочавају са великим бројем увредљивих порука разних кладионичара, али Кристијан се након промашеног тикета одлучио за другачију тактику. Како га је његов љубимац за поен оставио без 200 евра, колико износи рата на факултету, одлучио је да му се обрати. Њихова преписка на "Инстаграму" јуче се проширила друштвеним мрежама, а наш саговорник потврдио да је све тачно. 

- Никола је до полувремена меча са Албом дао 18 поена, а да бих ја прошао тикет било је потребно да убаци 19. Како је Барселона већ на полувремену имала убедљиву предност он скоро да није ни играо у наставку, иако сам га преко ТВ-а молио да изађе на паркет. Након меча из досаде сам одлучио да му се јавим и кажем да ми је само његов поен недостајао да добијем 200 евра и тако платим рату на факултету - започео је причу Кристијан за "Глас Српске". 

Новосађанин је помислио да не постоји шанса да добије одговор на поруку, али Миротић се врло брзо огласио одлучивши да му помогне, када већ то није могао на паркету. 

- Када сам видео да ми је рекао како ће ми оставити паре у хотелу када Барселона буде гостовала Црвеној звезди искрено нисам мислио да ће то на крају стварно тако и да буде. Сви знамо колико врхунски спортисти имају обавеза, али преварио сам се. Од када смо се чули прошле је десетак дана, а дан пред утакмицу јавио ми се и рекао да је новац на рецепцији хотела где су смештени и да могу да га преузмем. Упутио сам се ка њиховом смјештају и успут смишљао како да кажем рецепционерки да ми је један такав кошаркаш оставио паре. Рекао сам, извините дошао сам да покупим нешто што ми је оставио Никола Миротић и узео коверту (хаха) - изјавио је Кристијан.

Наш саговорник био је искрен поручивши да нису баш све паре отишле на рату на факултету, већ је мало почастио и пријатеље.

- Београд зна да понесе човека, наравно рата је уредно плаћена, уз малу асистенцију родитеља - закључио је Кристијан.

Нису се упознали

Кристијан је рекао да му је највећа жал што се нису упознали, јер је Миротић одмах послије утакмице у Београду имао лет за Барселону.

- Штета стварно, али и ово што сам доживео је стварно невероватно. Иако је Никола један од најбољих играча у Европи показао је да то нема никакве везе и да чврсто стоји на земљи. Надам се да ће некад бити прилике да се и упознамо - рекао је Кристијан. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана