Фудбалери Бајерна морају да савладају “свеце” у Паризу: Шампионски тест

Г.С.
Фудбалери Бајерна морају да савладају “свеце” у Паризу: Шампионски тест

ПАРИЗ - Уколико желе да одбране континенталну круну фудбалери Бајерна вечерас, као гости, морају да савладају Пари Сен Жермен у реваншу четвртфинала Лиге шампиона (21 час). У истом термину ће Челзи на “Стемфорд Бриџу” покушати да овјери капитал 2:0 против Порта.

Битка на “Парку принчева” биће шампионски тест у правом смислу те ријечи. Јер, Баварци не само да морају да надиграју Килијана Мбапеа и другове, већ и да покажу да могу да се издигну изнад међусобних свађа.

Јавна је тајна да тренер Ханси Флик и спортски директор Хасан Салихамиџић нису на истим таласним дужинама и да на “Алијанц арени” има мјеста само за једнога. Промјене ће се, то је већ извјесно, десити на љето, али проблем је што овај сукоб и те како утиче на екипу. Минхенских 2:3 против расположених Парижана то и потврђује, баш као и суботњи кикс у окршају са Унион Берлином (1:1).

Без обзира на то, из француске престонице поручују да их Бајернови проблеми неће заварати, као и да је и даље ријеч о најбољем тиму на свијету.

- Све је још отворено. За мене је Бајерн најбољи састав на планети. Имам огромно поштовање за њега. Али, исто тако вјерујем у наше снаге и квалитет. Јасно нам је да и у овој утакмици морамо ићи на побједу - јасан је тренер домаћина Маурисио Покетино.

Слично размишља и Преснел Кимпембе, дефанзивац “светаца” којем је у првом мечу посао био олакшан неиграњем повријеђеног Роберта Левандовског. Требало би да се деси чудо па да Пољак вечерас заигра.

- Направили бисмо огромну ствар ако бисмо елиминисали Бајерн, најбољу екипу Европе у овом тренутку. Наравно, поштујемо противника, међутим, сигуран сам да можемо проћи даље - оптимиста је Кимпембе.

Исту ствар желе и гости. Резултат прве битке многе је изненадио. Поготово ако се зна да су Парижани имали куд и камо мање шанси од Бавараца. Па ипак, знали су да их искористе, домаћин није и сада је у проблему.

- Увјерен сам да идемо даље, јер смо бољи тим. У првој утакмици смо били бољи, иако то резултат нажалост није показао. Упркос томе, убијеђен сам да можемо да се вратимо у реваншу. Све се базира на менталитету и ефикасности. У првој утакмици смо показали прави менталитет, али нисмо били довољно ефикасни. Овога пута морамо обје ствари да пренесемо на терен - зна побједнички рецепт Џошуа Кимих.

Левандовски опет тренира

Најбољи стријелац Бајерна Роберт Левандовски поново тренира, али у клубу најављују да неће играти против Пари Сен Жермена. Пољак је повреду лигамената десног кољена доживио током репрезентативне паузе и од тада није тренирао. Првобитна процјена је била да ће одсуствовати четири седмице, али опоравак очигледно тече боље од предвиђеног и јуче је почео да трчи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана