Финале између Манчестер Ситија и Челсија ипак у Порту

Срна
Финале између Манчестер Ситија и Челсија ипак у Порту

НИОН - Финале фудбалске Лиге шампиона у којем ће се састати енглески клубови Манчестер сити и Челси одиграће се у португалском граду Порто, одлучила је данас Унија европских фудбалских асоцијација /Уефа/.

Утакмица, која је заказана за 29. мај, требало је да се одигра у Истанбулу, али је одлучено да се игра на стадиону "Драгао" фудбалског клуба Порто, како би се омогућило енглеским навијачима да присуствује утакмици због суспендованих путовања на релацији између Велике Британије и Турске због ковида 19.

Уефа је раније саопштила да ће финалу моћи да присуствује по 6.000 навијача два клуба.

"Прихватамо да је одлука Владе Велике Британије да Турску стави на црвену листу за путовања донесена са добром намјером и у најбољем интересу заштите грађана од ширења вируса, али је представљала и велики изазов у организовању финала у којем се састају два енглеска тима", изјавио је предсједник Уефе Александар Чеферин.

Он је рекао да није у реду да навијачи немају шансу да гледају своје тимове у највећој утакмици сезоне, након што су издржали годину дана без одласка на стадионе, јавио је АФП.

Становници Велике Бритнаије морају по повратку из земаља са црвене листе да проведу 10 дана у хотелској самоизолацији.

Новине су раније ове седмице писале о могућности одигравања финала на стадиону "Вембли" у Лондону, а навијачи оба клуба захтијевали су да се утакмица одигра у Енглеској.

Британски министар саобраћаја Грант Шапс изјавио је да би поздравио одлуку о одигравању утакмице у Лондону.

Чеферин је нагласио да су велике потешкоће премјештања финалне утакмице и да су Фудбалски савез Енглеске и британске власти дали све од себе да се финале игра у Лондону, те им се захвалио за њихов рад како би се то остварило.

Међутим, Уефа је саопштила да се разговарало о поменутој опцији, али да је тешко организовати утакмицу у Лондону, због епидемиолошких правила у Великој Британији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана