Федерер: То што су урадили Ђоковић и Надал је невјероватно... Рекорди су ту да би се обарали

Агенције
Федерер: То што су урадили Ђоковић и Надал је невјероватно... Рекорди су ту да би се обарали

Швајцарски тенисер Роџер Федерер причао је борбама за трофеје са највећим ривалима.

Федерер је истакао да жели да се надмеће за још трофеја, поготово оних на Гренд слему.

“Покушавам да остварим успјех у стварима које могу да контролишем”, казао је Федерер за “ЦГТН” осврнувши се на финале Вимблдона у којем је изгубио од Новака Ђоковића иако је имао меч лопте на сервису у петом сету.

“Било је кул доћи до 100. титуле у Дубаију ове године. То је било нешто посебно за мене. Знате, сваки рекорд је ту да би се оборио, и тако у недоглед”.

Он је похвалио два највећа ривала, Новака и Рафаела Надала.

“Оно што су Рафа и Новак урадили је невјероватно и сулудо и они ће направити још успјеха, у то сам увјерен. Али, ја сам на Туру и покушавам да повећам предност, али сам ту и да бих освајао још више слемова и других титула и добро се забављао”, истакао је Роџер.

Тренутно трећи тенисер планете говорио је о “наредној генерацији”, која је на Мастерсу у Шангају направила велики успјех.

“Та 'наредна генерација' куца на врата. Доста тога се дешава, али ја уживам у ривалству са Новаком, Рафом и осталима. Уживам у игри са ривалима, имамо толико написаних прича и одличних дуела”, јасан је био Федерер.

Није хтио да претерано улази у то колико ће се још бавити професионалним тенисом.

“Мој фитнес тренер ми увијек говори да када будем мислио да ми је остало само годину дана до краја каријере нећу више морати да се бавим фитнесом, већ да ћу само играти турнире и уживати. То ћу и урадити, али сада, у децембру, планирам доста напорне тренинге, као и у прољеће”, закључио је Роџер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана