Евролига неће бити прекинута

Г. С.
Евролига неће бити прекинута

БАРСЕЛОНА - Руководство Евролиге, које управља и Еврокупом, има жељу да оба такмичења приведе крају по планираном систему тако да за сада неће бити прекида мада је јасно да ће бити пробијени мајски рокови.

- Такмичење ће бити настављено када буду створени оптимални здравствени услови за све учеснике сходно препорукама надлежних организација. Приоритет је завршавање сезоне са постојећим форматом што значи да је у плану одигравање свих утакмица лигашког дијела, плеј-офа и Фајнал фора док је исти случај и са Еврокупом. То ће помјерити све раније одређене термине. Наставићемо да анализирамо све могућности сисетам такмичења који би могли да буду активирани уколико буде потребе за тим. Предложићемо Удружењу играча, као и Удружењу тренера да се њихови чланови могу вратити кућама уколико то желе као и да прилагоде исплате током суспензије такмичења - наведено је у саопштењу Борда Евролиге.

У Евролиги је остало да буде одиграно још шест кола лигашког дијела, а потом ће првих осам екипа наставити такмичење у плеј-офу док ће најбоље четири наступити на Фајнал фору. Еврокуп је стигао до четвртфинала у којем игра Партизан који за противника има руски Уникс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана