Египат као Дивљи запад

Г.С.
Египат као Дивљи запад

КАИРО - Све учесталије, гласније и оштрије постају критике на рачун организатора Свјетског рукометног првенства у Египту због непоштовања епидемиoлошких мјера.

Први шампионат оваквог типа у вријеме пандемије, а већ прије самог почетка изазвао је бројне контроверзе, док оптужбе пљуште са свих страна поготово из табора репрезентација које су тек стигле. Прво су због великог броја заражених играча наступ отказале Чешка и САД, па су дан прије старта првенства позване Сјеверна Македонија и Швајцарска. Међутим и они који су дошли у Каиро имају много критика на рачун организатора, а најгласнији међу њима су Норвежани и њихов најбољи играч Сандер Сагосен.

- Ово је пародија, најблаже речено. Све ово од доласка у Египат до сада је једна велика спрдња. Нема система, нема организације коју су нам обећали. Услови су катастрофални, и постају све гори из сата у сат. Овдје се људи без проблема шетају около без маске, чак и једемо са њима у истој просторији. Од свега што су нам организатори обећали у циљу превенције, апсолутно ништа није испуњено. Ово се никако не може назвати балоном. Морали смо да успоставимо наша интерна правила, али ни то ништа не гарантује, ово овдје је Дивљи запад. Не остаје нам ништа друго него да држимо палчеве и надамо се да се нећемо заразити. У почетку нисам мислио да Свјетско првенство треба отказати, надао сам се да ће бити организовано онако како је најављено. Али, на основу овога што смо до сада искусили, немогуће је не испитати поново такав став - изјавио је Сагосен.

Иако је коментар једног од најбољих рукометаша данашњице наишао на осуду, његов став може свакако је великим дијелом исправан, јер се Египћани очигледно не придржавају строгих правила које је ИХФ прописао па тренутак непажње или лоша срећа може да одреди судбину свих учесника.

Свој глас против лоше организације дигао је и селектор Хрватске Лино Червар.

- Кад идемо на тренинг видим шест оклопних возила, као да идемо у рат. Сложено је јако. Никад нисам био на овако великом такмичењу на којем се мораш толико сналазити. Није нам лако, тешко је то сад осликати вама, како се осјећаш, како се бојиш да се нешто догоди. Тешко је, али драго ми је да се и момци прилагођавају - рекао је Червар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана