Ђоковић о пуњеним паприкама, чокoладицама и саксофону

B92
Ђоковић о пуњеним паприкама, чокoладицама и саксофону

Гренд слем турнир јесте веома озбиљна ствар, али шампион Новак Ђоковић је увијек расположен и да се нашали и насмије, па је тако и када је са новинарима.

Новака у сриједу очекује у трећем мечу дана на “Род Лејвер” арени дуел са Јапанцем Тацумом Итоом, али прије тога је причао о својим циљевима у Мелбурну.

Додуше, пре тога је упитан за оно вече када је заједно са члановима нашег АТП куп тима и осталих начих играча, славио у ресторану “Медитеранео”.

Сазнали смо шта је за Новака било на менију. И када су га питали хоће ли послије финала 2. фебруара понудити новинаре пуњеним паприкама на вегански начин, сјетио се да је нешто ипак заборавио.

Обратио се свом прес аташеу, Италијанки Елени Капиларо.

“Јао да, видиш, Елена, заборавили смо чоколато пер рагаци, традиционе. Елена, пор фаворе!”, насмијао се Ноле, подсјетивши је на стари обичај дјељења чоколадица на старту турнира.

Добио је и приједлог од колега.

“Хоћемо ли пуњене паприке уместо тога?, питао га је колега Вук Брајовић.

“Нећемо пуњене паприке, већ чоколадице, ипак су лепше и слатке, да се не би умрљали. Донећемо неке лепе чоколадице. Ја схватам твоју поруку иза овог питања, али ти хоћеш чоколаду, реци ми тако”, смејао се Новак.

И још нешто, познато је да већ неко вријеме учи да свира саксофон.

“На жалост сам га оставио код куће, није са мном, у Европи је. Требало би да му се мало више посветим, искрено. Мој професор Никола Демоња, који свира са Чолом, стално ме подсећа на то, али када се укаже прави тренутак, онда ћу и да се томе посветим. Јако бих волео, дечачки сан ми је да научим да свирам неки инструмент. Видећемо”, поручио је Новак.

Када је реч о Аустралијан Опену, нема скривања карата.

“Моји циљеви су очигледни. Увек су највиши. Идем на трофеј, то није тајна. Поготово овде. Овај турнир ми је толико тога давао, најуспешнији мој терен, најбоље се осећам овде, имао сам ту историјске победе, добро сам почео сезону. Везао сам доста победа против врхунских играча, Шаповалов, Медведев, Надал, велики ривали. Не видим разлог зашто не бих пуцао на највише”, закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана