"Дан Д" за Србију на Европском првенству и то против олимпијског шампиона

РТС
Foto: Starsport.rs

Рукометна репрезентација Србија вечерас oд 20.30ч игра одлучујућу утакмицу на Европском првенству у Сегедину и то против једног од највећих фаворита на турниру – селекције Француске.

"Орлови" неће имати лак задатак јер им је неопходна побједа да би се пласирали у наредну фазу такмичења, пошто су до сада забиљежили по један тријумф и пораз.

Прво су декласирали Украјину, али су онда изгубили од Хрватске и мораће да тријумфују над актуелним олимпијским шампионима, уколико желе пласман у "главну рунду", односно нову групу од шест репрезентација.

У случају пораза изабраници селектора Тонија Ђерона завршавају учешће на Европском шампионату.

Србија је са Француском прије годину дана одиграли двије одличне утакмице у квалификацијама за (побједа и реми), а сада иако у другачијим околностима, Ђерона прижељкује да се успјех понови.

"Сада већ припремамо анализе за Француску и у току поподнева ћемо радити на детаљима игре за утакмицу и покушати као што је то био случај у Зрењанину прије годину дана и да побиједимо истом разликом како бисмо ишли у наредну фазу такмичења", рекао је Ђерона у недјељу.

Рукометни репрезентативац Србије Петар Ненадић требало би да буде у тиму умјесто Петра Ђорђића. Ненадић је због повреде пропустио прве двије утакмице у групи, а сада је на располагању селектору.

Французи су иначе једна од најуспешнијих рукометних сила свих времена – шестоструки свјетски првак (највише у историји), троструки европски (други у историји) и троструки освајач златне олимпијске медаље (највише у историји).

"Триколори" су већ обезбиједили пласман даље, али ће од утакмице са Србијом зависити са ког мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана