Борац жели финални турнир

Синиша Котараш
Борац жели финални турнир

БАЊАЛУКА - Двоструком побједом над добојском Слогом (27:26, 34:22), рукометаши Борац м:тела изборили су пласман у завршницу Купа БиХ, а челни људи Бањалучана већ су најавили да ће конкурисати за добијање организације финалног турнира овог такмичења.

"Црвено-плави" су били домаћини завршног турнира прије двије године, када су га и освојили, док су прошле године такође подигли пехар, али је најмасовније такмичење до краја играно по куп систему. Такође, претходних година приликом избора домаћина на снази је било неписано правило "националног кључа", али то више није случај - онај ко понуди најбоље услове биће домаћин. 

- Понудићемо услове за које мислимо да ће бити довољни да добијемо организацију. Нема сумње да ћемо се потрудити да љубитељи рукомета добију прилику да у свом "Борику" виде још један тријумф својих љубимаца - истакао је директор клуба Владимир Бранковић.

Рукометаши Мирка Микића на терену су се побринули да с лакоћом изборе пласман међу четири најбоља. Послије неизвјесне утакмице у Осјечанима, у "Борику" није било никакве дилеме, а стари ривал на крају може да буде задовољан минусом од 12 погодака.

- Показали смо сву снагу. Наша очекивања се одавно знају, желимо одбрану пехара, а ако би још турнир био игран у "Борику", онда смо сигурно највећи фаворити - поручио је првотимац Бањалучана Бојан Рађеновић.

Иако је оптимиста када је у питању завршница Купа, сјајно лијево крило Борца ипак наглашава да ни у једном моменту не смије доћи до опуштања.

- Све три екипе су, чим су се пласирале на завршницу, показале да су квалитетне и веома опасне. Свака је тешка на свој начин, тако да би свако потцјењивање и олако улажење у утакмицу могло да буде кобно. Немам жеља што се тиче ривала за полуфинале, знам само да морамо обје утакмице да одиграмо на највишем нивоу - додао је Рађеновић.

Према његовим ријечима, Борац м:тел је фаворит и за освајање шампионске титуле, а много тога ће зависити од прве прољећне утакмице и гостовања код Слободе у Тузли.

На завршни турнир за побједника Купа пласирали су се још и Слобода, која је била боља од Искре (27:23, 35:27), Слога из Горњег Вакуфа (Маглај, 22:29, 34:26), док је свашта виђено у реваншу Грачанице и Извиђача. Гости су некако сачували осам голова предности из првог меча (29:21, 15:22) и буквално једва извукли живу главу из Грачанице.

Приликом једне гужве првотимац домаћих Аднан Туфекчић је шаком нокаутирао Стјепана Јозиновића, па ће много посла бити за органе РС БиХ.
 

Панић разочаран

Тренер Слоге Данко Панић био је разочаран партијом својих момака.

- Не памтим ни као играч, а ни сада као тренер лошију партију. Није проблем изгубити и честитати, проблем је бити незаинтересован и индолентан, без воље, жеље, срца. Седам дана смо спремали ову утакмицу, као да нисмо ништа радили - потиштен је Панић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана