Американци купили ФК Рому за 700 милиона долара

Г.С.
Американци купили ФК Рому за 700 милиона долара

Италијански фудбалски клуб Рома продат је америчком пословном конзорцијуму Фриедкин Групом за 591 милион евра (700 милиона долара).

Рома је саопштила како је клуб склопио договор са Фриедкин Групом у вези с продајом, а трансакција би требало да износи 591 милион евра.

- Задовољство ми је што могу потврдити да смо постигли договор са Фриедкин Групом о продаји АС Рома, рекао је предсједник италијанског клуба Џим Палота.

Палота је додао да су стране потписале уговоре и да ће радити на довршењу правног поступка у наредним данима.

- Сви из Фриедкин Групе смо срећни што смо предузели кораке да постанемо дио овог града и клуба. Радујемо се што ћемо затворити куповину и што је могуће прије ући у породицу АС Рома - рекао је предсједник Управе Фриедкин Групе, Дан Фриедкин.

Фриедкин Група је приватни пословни и инвестицијски конзорцијум са сједиштем у Хјустону у Тексасу и један је од највећих свјетских независних дистрибутера Тојоте. Група такође улаже у луксузна одмаралишта.

Према пословном часопису Форбс, богатство америчког бизнисмена Дана Фриедкина (55) процјењује се на 4,1 милијарду долара.

Један од популарних фудбалских клубова у Европи, Рома је три пута освајала титулу италијанске Серие А 1942, 1983. и 2001. године, као и девет наслова италијанског купа, посљедњи 2008. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана