“Звездини” ветерани увеличали прославу јубилеја “Љубића”

Срна
“Звездини” ветерани увеличали прославу јубилеја “Љубића”

ПРЊАВОР - Фудбалски клуб “Љубић” из Прњавора обиљежио је данас 75 година постојања, а јубилеј су својим доласком увеличали ветерани београдске “Црвене звезде”.

Црвено-бели су са ветеранима домаћег тима одиграли пријатељску утакмицу у којој су побиједили са 4:0, а стријелци су били Ненад Стојановић у 18. минуту, Ненад Ванић у 25. и 81. минуту и Милан Ђаковић у 58. минуту.

“Звездина” легенда Станислав Караси истакао је да му је изузетно драго што је са саиграчима допутовао у Прњавор, гдје их је дочекао велики број навијача и симпатизера.

“Драго нам је да се након толико дана карантина и забрана због вируса корона поново видимо на терену, што можемо да се опустимо и дружимо, да заједно прославимо жЉубићевж празник” , рекао је Караси за Срну.

Он је нагласио да је обавеза “Црвене звезде” да помаже клубовима у мањим срединама, али и да се поновним појављивањем на терену одуже људима који су некада за њих навијали.

Једна од пет “Звездиних звезда” Владимир Петровић Пижон оцијенио је да прњаворски фудбалски клуб има велики потенцијал не само у играчком, него и инфраструктурном смислу.

“Мало је места у којима клубови имају оваква два терена - за тренинге и утакмице. Било је лепо играти јер су терени изванредни. Ово је градић са великом перспективом”, рекао је Петровић.

Он је истакао да увијек радо играју у Републици Српској, гдје имају доста пријатеља, и да ће долазити и даље када год буду били позвани.

Вечерашња утакмица уједно је била и опроштајна за ветеране “Љубића”.

Дугогодишњи првотимац Владимир Декет рекао је да је за њега као играча била велика част играти против европског и свјетског првака.

“Посљератни играчи клуба нису имали званичну опроштајну утакмицу тако да су нас вечерас понијеле емоције, велика је срећа играти против овакве екипе”, рекао је Декет и захвалио свим навијачима који су их подржали својим доласком.

Боје домаћег клуба бранио је и Синиша Благојевић, који каже да је данас фудбалски празник за Прњавор и да су одиграли добру утакмицу, као и да се нада да су испунили очекивања публике.

Мечу, који је одигран на стадиону “Синиша Пеулић” у Прњавору, присуствовао је велики број навијача из Прњавора и сусједних мјеста, међу којима су били малишани са Косова и Метохије.

Сплетом срећних околности главну награду, од куповина донаторске карте за подршку будућности “Љубића”, у износу од 1.000 КМ освојила је дјевојчица Даница Митровић из Витине.

Утакмици ветерана претходио је сусрет омладинских селекција клубова “Љубић” и “Борац” из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана