Зоран Милинковић трећи пут у Борцу, а други као тренер: На гол више, јер желимо титулу

Душан Репија
Зоран Милинковић трећи пут у Борцу, а други као тренер: На гол више, јер желимо титулу

БАЊАЛУКА - Нови тренер фудбалера Борца је Зоран Киза Милинковић који се вратио у Бањалуку послије не баш успјешне прве епизоде на клупи “црвено-плавих”.

Искусни стручњак добио је повјерење руководства клуба након што је Марко Максимовић одлучио да оде. Претходних дана доста се лицитирало именима потенцијалних насљедника, а Милинковић није био међу кандидатима. Међутим, десио се преокрет. Он је стигао у Бањалуку, одгледао реванш Борца и Линфилда, а у петак ујутро се и дефинитивно договорио о новој сарадњи.

- Добити прилику да водите шампиона једне земље није безначајна ствар. Амбиције су велике, ви добро познајете моју каријеру. Јесам тренер са високим амбицијама. Заиста се радујем позиву, велика ми је част и верујем да могу да одговорим захтевима, овог пута у далеко бољим условима. Помно сам пратио све што се у протекле четири године дешавало у клубу - рекао је Милинковић.Како је дрес Бањалучана носио као играч почетком деведесетих, ово му је трећи долазак у Борац, па није пропустио да се позове на стару народну “Трећи пут и Бог помаже”.

Иако ће повратнички деби имати 7. или 8. августа у Посушју, може се рећи да је његов други мандат много боље почео од првог. Крајем августа 2017. године већ приликом представљања није баш све кликнуло онако као треба између њега и бањалучких новинара, а ни резултати нису били сјајни. Ипак, оно што се десило треба да остане у прошлости, а шампион Србије са Партизаном из 2015. године мора да засуче рукаве и извуче Бањалучане из кризе. Добра ствар је што је утакмица са Тузла ситијем помјерена због обавеза у Европи, па ће имати довољно времена да упозна екипу и припреми је за изазове у Премијер лиги.

- Сетићете се околности какве су биле када сам долазио први пут... Очигледно се у том моменту неке ствари нису поклопиле, али је исто тако  очигледно да Борац сада има веома квалитетан тим и обавезу да прави дуге серије и одличне резултате. С тим у вези, обрадовао сам се повратку Јове Лукића, познајем га из Крупе, ради се о једном расном шпицу. Ту су Стојан Врањеш, Горан Закарић, Дејан Мелег... Самим тим, верујем да ће Борац бити та екипа која игра за гол више. Морамо, јер желимо титулу - подвукао је Милинковић.

У каријери је промијенио много клубова, а између осталих водио је Војводину, ОФК Београд, Спартак, Доњи Срем, Партизан, Рад, грчки Арис, кипарски Анортозис... Минуле сезоне направио је историјски успјех са Колубаром коју је први пут у историји увео у Суперлигу Србије, али је одлучио да напусти кормило.

- Добро ће нам доћи пауза, јер је момке можда мало и сустигао умор од европских утакмица и путовања. Познајем, истина, добро тим, али битно је да проведемо што више времена заједно како бисмо се спремили за утакмицу - рекао је Милинковић.

Уговор на двије сезоне

Потпредсједник Борца Богољуб Зељковић пожелио је добродошлицу Милинковићу.

- Зоран је неко ко није непознаница овдје, релативно брзо смо се договорили о свему. Циљеви су јасно предочени, како новом шефу, тако и јавности пред почетак сезоне и они остају исти, а то је одбрана титуле у БиХ. Уговор је потписан на двије године, а Милинковићу ће у раду помагати Чедомир Ћулум, Зоран Драгишић, Радован Гајић и Предраг Божић - рекао је Зељковић и додао да ће ускоро стићи још један помоћник по избору тренера.

Како се може чути, то ће бити Владимир Волков који је такође играо за Борац, а био асистент Милинковићу у Колубари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана