Умичевић о оставкама Рађе и Миљуша: Непотребан потез

М.З.
Умичевић о оставкама Рађе и Миљуша: Непотребан потез

БАЊАЛУКА - Војислав Рађа и Александар Миљуш поднијели су оставке на мјесту члана Управног одбора Рукометног савеза БиХ.

Тим поводом се огласио Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске који сматра да су њихове оставке биле непотребне, али и да рукометни спорт неће ништа изгубити овом њиховом одлуком.

- Све то није било потребно у овом тренутку поготово када се зна да ће ускоро бити одржани избори како у Рукометном савезу Републике Српске (24. маја) исто тако и на нивоу РС БиХ. Очигледно је да су схватили како за њих више неће бити мјеста у органима Савеза, те су се због тога господин Војислав Рађа и господин Александар Миљуш опредјелили за оставке и мислим да је то са њихове стране лицемјерно – категоричан је Маринко Умичевић.

О разлозима оставке Војислав Рађа је, између осталог навео, наводни некоректан однос према бившем селектору А репрезентације БиХ Ивици Обрвану као и због непотписивања уговора са БХ Телекомом.

- Тачно је да је он то навео у свом саопштењу, али није навео да је кривац што је потписан штетан уговор са Ивицом Обрваном, и то без знања и одобрења Управног одбора Рукометног савеза БиХ. Када је у питању спонзорски уговор са БХ Телекомом јасно смо рекли да неће бити потписан све док се не прихвате наши приједлози и сугестије. Ни тога се није придржавао Војислав Рађа, јер је МРК Слога чији је он предсједник Скупштине већ почео да рекламира БХ Телеком. Све су то чињенице, и понављам још једном да су оставке поменутог тандема биле апсолутно непотребне. На крају би обојици пожелио доста среће у наредном периоду - закључио је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана