Тренер Борца Ненад Лалатовић задовољан послије побједе над Мађарима: Наш најбољи меч

Дарко Пашагић
Тренер Борца Ненад Лалатовић задовољан послије побједе над Мађарима: Наш најбољи меч

ЗРЕЧЕ - Фудбалери Борца тек у четвртој посљедњој утакмици на припремама у Словенији стигли су до прве побједе послије које је шеф стручног штаба Ненад Лалатовић био изузетно задовољан.

Бањалучани су послије пораза од Војводине (0:1) и Горице (1:3), те ремија са Цељем (0:0) савладали ЗТЕ Залаегершег послије преокрета са 2:1. Мађари су повели у петом минуту голом Данијела Шорија који је натрчао на одбијену лопту послије одбране Николе Ћетковића. “Црвено-плави” су до краја првог полувремена имали више шанси, али нису успјели да изједначе. Бањалучани су и у наставку сусрета имали иницијативу, а изједначио је својим првенцем Бењамин Татар у 82. минуту послије асистенције Николе Андрића. Два минута касније први гол у дресу Борца постигао је и Момчило Мркаић и то на асистенцију Енвера Кулашина.

- Ово је сигурно наша најбоља утакмица до сада и поготово сам срећан због преокрета, јер су играчи показали да не падају духом. Оно што је најбитније, били смо ефикасни и победили смо јако добру екипу ЗТЕ Залаегершега. Мислим да полако улазимо у форму. Али треба нам још времена, радимо тек 20 дана, а ово је нови тим са много нових играча, са новим стручним штабом. Очекујем да ћемо, како вријеме буде одмицало, да будемо све бољи и бољи - рекао је Лалатовић.

Задовољан је одрађеним припремама у Словенији.

- Мојим играчима можда недостају још две седмице рада да би онда били они прави, али шта је, ту је. Иза нас су веома квалитетне припреме у Словенији, којима могу да будем изузетно задовољан. Одлично стојимо на терену, екипу краси велика дисциплина и сјајна атмосфера. Било је евидентно да смо из утакмице у утакмицу играли све боље и боље. Нисам штедио фудбалере ни на једном тренингу, ни на једној утакмици и њихов труд на овим припремама тек ће да буде видљив када почнемо са одигравањем такмичарских утакмица - наставио је харизматични српски стручњак.

Лалатовић је нагласио да се костур екипе полако кристалише.

- Већ у глави имам стартних 11, али оно што ме посебно радује да су сви који су играли на овим контролним утакмицама дали свој пуни допринос. То значи да ћу имати слатке муке да на терен пошаљем оне најбоље - истакао је Лалатовић и додао да је екипа по повратку у Бањалуку добила два дана одмора и да већ од суботе почињу припреме за први европски испит ове сезоне који их очекује 7. јула.

Б36 Торшавн

Борац већ у четвртак, 7. јула на стадиону “Др Милан Јелић” у Модричи од 18 часова игра прву утакмицу првог кола квалификација за Лигу конференције против Б36 Торшавна са Фарских острва.

- Надам се да ћемо у том мечу бити онакви како то ја очекујем, како очекују сви у Борцу, Бањалуци и Републици Српској. Желимо да прођемо у друго коло, али сигурно неће бити лако. Екипа са Фарских острва није атрактивна, или побеђује или губи са 1:0, међутим, очекујем да уз подршку са трибина дођемо до тријумфа који ће нам гарантовати миран реванш. Иако не играмо у Бањалуци, очекујем да наши навијачи буду наш 12, али и 13 играч - истакао је Лалатовић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана