Треће мјесто за Луку Вељовић на турниру “Златна рукавица”

Срна
Треће мјесто за Луку Вељовић на турниру “Златна рукавица”

СОКОЛАЦ - Члан соколачког Боксерског клуба “Гласинац” Лука Вељовић освојио је бронзану медаљу у категорији 56 килограма на Међународном турниру омладинска “Златна рукавица” у Лесковцу, рекао је Срни тренер овог клуба Предраг Бартула.


Он је нагласио да је у борби за медаљу Вељовић побиједио Бењамина Абазовића резултатом 3:0, а у мечу за улазак у финале изгубио је од Лазара Арсића из Србије.

Бартула је рекао да је члан “Гласинца” Вук Мичић у категорији 64 килограма био добар у мечу са Кристијаном Јовановићем из Србије, али је остао без мадаље.

Он је оцијенио да је ово велики успјех за младе боксера “Гласинца” који су показали да могу стати “раме уз раме” са колегама из већих клубова у региону.

Бартула је истакао да је селектор репрезентације Србије Драган Васиљевић позвао Вука Мичића и Луку Вељовића на припреме са репрезентацијом Србије.

Боксерски клуб “Гласинац” почео је са радом 2012. године и броји тридесетак момака и дјевојака.

Традиционални међународни турнир омладинска “Златна рукавица” је у протекла три дана окупио младе боксере из Србије, БиХ, Црне Горе, Словеније и Сјеверне Македоније.

Ова спортска манифестација постоји од 1957. године, а организатор је Боксерски савез Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана