Стојан Врањеш поцијепао дрес

Славко БАСАРА
Стојан Врањеш поцијепао дрес

БAЊA ЛУКA - Првотимац Борца Стојан Врањеш приликом замјене у 75. минуту на утакмици против Звијезде скинуо је дрес, поцијепао га, бацио према саиграчима и стручном штабу и упутио се ка свлачионици.

Потенцијални млади репрезентативац БиХ је тако реаговао непрофесионално и дао је повода публици у Орашју да овај његов несхватљив гест пропрати смијехом, аплаузом и пуни задовољства. Због овога Стојан Врањеш је на јучерашњем јутарњем тренингу био одстрањен од остатка екипе, а занимљиво је, да по уобичајеној пракси, тренинг није водио шеф струке Миломир Одовић. Он се тренутно налази у Сарајеву и доћи ће у току данашњег дана. Управо ће он одредити даљу судбину младог играча.

- Излишно је било шта говорити о поступку Врањеша. Неспортски и непрофесионално се понио не респектујући ни клуб ни људе у њему и захтијеваћу суспензију. Потпуно неприхватљиво је што је личну немоћ на терену Стојан демонстрирао на такав, ружан начин, кидајући дрес и бацајући га. Има неких ствари преко којих се не може прећи. Ово никада нисам доживио ни као играч од саиграча, али ни од фудбалера које сам тренирао - истакао је шеф струке Борца Миломир Одовић.

Спортски директор црвено-плавих Владо Јагодић истиче да још никаква пријава за Врањеша није дошла, али да је због непримјереног геста суспендован до окончања поступка.

- Стојан треба у року од 24 часа да достави писмену изјаву за то што је урадио. Негативно сам изненађен његовим поступком поготово што је клуб у посљедње вријеме имао изузетно разумијевање према њему. Врањеш, али уједно и сви играчи морају да знају да је Борчев дрес светиња. Не памтим да се ово икада у историји клуба десило. Након изјаве коју достави играч све је на дисциплинској комисији клуба која ради по правилнику - рекао је Јагодић.

Предсједник Спортско-фудбалског предузећа Борац Милорад Јањетовић изненађен је поступком Стојана Врањеша и истиче да ће казне за сваки вид недисциплине и арогантности бити ригорозне.

- Врањеш се огријешио о клупску дисциплину, бацио је велику мрљу и на нас који радимо у Борцу, али и на клуб који живи већ 82 године. То је недопустиво. Лично ћу се залагати за његову суспензију, такви играчи нам нису потребно. Посебно сам изненађен због чињенице што смо максимално коректни били не само према Стојану, већ и његовом брату Огњену, оцу Жељку. Не знам шта се уопште дешава у његовој глави када је могао тако нешто да уради - истакао је Јањетовић.

Први човјек премијерлигаша с Градског стадиона истакао је још један детаљ:

- Познато је да су браћа Врањеш на мети београдске Црвене звезде. Чим су људи с "Маракане" сазнали о немилом догађају звали су ме лично, али и људе у клубу да се распитају о непрофесионалном гесту Стојана. Представници Звезде нису задовољни оним што се десило и у наредним данима обавићемо низ састанака. Није искључено да Врањешов одлазак у Београда сада дође у питање. Нисам оптимиста након контакта с Београђанима.

Врањеш: Без коментара

Првотимац Борца Стојан Врањеш након преспаване ноћи јуче није био расположен за причу послије инцидента у Орашју.

- Немам никакав коментар - било је све што је рекао.

Шпица плакао

Директор Борца Дамир Шпица, капитен Борца из 1988. године када је освојен Куп Југославије плакао је послије утакмице у Орашју.

- Позвао ме је Шпица и рекао ми: "Предсједниче ово не могу да издржим. Гинуо сам за овај дрес, а видите како се данас ниподаштава Борац као клуб и грб који треба да буде светиња". Нисам знао шта да му кажем, остао сам затечен - рекао је Јањетовић.

Јуче нисмо успјели да ступимо у контакт с Дамиром Шпицом.

Звијезда     2 (1)

Борац (БЛ) 0 (0)

СТРИЈЕЛЦИ: 1:0 Смајловић у 45, 2:0 Aлимановић у 85. минуту. Стадион: "Гол" у Орашју. Гледалаца: 2.500. Судија: Aлександар Малнар (Орашје) 8. Жути картони: Василић, Савић (Звијезда), Ступар, О. Врањеш, С. Врањеш, Коларов (Борац).

ЗВИЈЕЗДA: Карић 8, Кодро 7, Бабић 7, Јусић 7, Василић 7, Делић 8, Хамзић 8, Савић 7 (од 80. минута Матић -), Aлимановић 7, Ћорић 7 (од 63. минута Пјанић -), Смајловић 8 (од 87. минута Лушничкић -). Тренер: Жељко Баотић.

БОРAЦ (БЛ): Старчевић 7, Марковић 6, Петрић 5 (од 46. минута Коларов 6), Ступар 6, Декет 6, Петровић 5, О. Врањеш 6, Рашевић 5 (од 59. Рикановић -), С. Врањеш 5 (од 75. минута Грујић -), Јандрић 6, Бећаревић 6. Тренер: Миломир Одовић.

ИГРAЧ УТAКМИЦЕ: Дамир Смајловић (Звијезда) 8.

ОСТAЛИ РЕЗУЛТAТИ

ТРAВНИК: Травник - Зрињски 1:2 (Терзић 45 - Матко 38, Кордић 87), ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Орашје 4:0 (Aлександре 30, 58, Бубало 34, Вагнер 90), ТУЗЛA: Слобода - Челик 2:0 (Микелини 11, Сарајлић 21).

ПAРОВИ 5. КОЛA

СAРAЈЕВО: Жељезничар - Звијезда, ПОСУШЈЕ: Посушје - Лакташи, ИСТОЧНО СAРAЈЕВО: Славија - Модрича Максима, ЗЕНИЦA: Челик - Вележ, МОСТAР: Зрињски - Слобода, ОРAШЈЕ: Орашје - Травник, ТРЕБИЊЕ: Леотар - Широки Бријег, БAЊA ЛУКA: Борац - Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана