Stojan Vranješ pocijepao dres

Slavko BASARA
Stojan Vranješ pocijepao dres

BANjA LUKA - Prvotimac Borca Stojan Vranješ prilikom zamjene u 75. minutu na utakmici protiv Zvijezde skinuo je dres, pocijepao ga, bacio prema saigračima i stručnom štabu i uputio se ka svlačionici.

Potencijalni mladi reprezentativac BiH je tako reagovao neprofesionalno i dao je povoda publici u Orašju da ovaj njegov neshvatljiv gest proprati smijehom, aplauzom i puni zadovoljstva. Zbog ovoga Stojan Vranješ je na jučerašnjem jutarnjem treningu bio odstranjen od ostatka ekipe, a zanimljivo je, da po uobičajenoj praksi, trening nije vodio šef struke Milomir Odović. On se trenutno nalazi u Sarajevu i doći će u toku današnjeg dana. Upravo će on odrediti dalju sudbinu mladog igrača.

- Izlišno je bilo šta govoriti o postupku Vranješa. Nesportski i neprofesionalno se ponio ne respektujući ni klub ni ljude u njemu i zahtijevaću suspenziju. Potpuno neprihvatljivo je što je ličnu nemoć na terenu Stojan demonstrirao na takav, ružan način, kidajući dres i bacajući ga. Ima nekih stvari preko kojih se ne može preći. Ovo nikada nisam doživio ni kao igrač od saigrača, ali ni od fudbalera koje sam trenirao - istakao je šef struke Borca Milomir Odović.

Sportski direktor crveno-plavih Vlado Jagodić ističe da još nikakva prijava za Vranješa nije došla, ali da je zbog neprimjerenog gesta suspendovan do okončanja postupka.

- Stojan treba u roku od 24 časa da dostavi pismenu izjavu za to što je uradio. Negativno sam iznenađen njegovim postupkom pogotovo što je klub u posljednje vrijeme imao izuzetno razumijevanje prema njemu. Vranješ, ali ujedno i svi igrači moraju da znaju da je Borčev dres svetinja. Ne pamtim da se ovo ikada u istoriji kluba desilo. Nakon izjave koju dostavi igrač sve je na disciplinskoj komisiji kluba koja radi po pravilniku - rekao je Jagodić.

Predsjednik Sportsko-fudbalskog preduzeća Borac Milorad Janjetović iznenađen je postupkom Stojana Vranješa i ističe da će kazne za svaki vid nediscipline i arogantnosti biti rigorozne.

- Vranješ se ogriješio o klupsku disciplinu, bacio je veliku mrlju i na nas koji radimo u Borcu, ali i na klub koji živi već 82 godine. To je nedopustivo. Lično ću se zalagati za njegovu suspenziju, takvi igrači nam nisu potrebno. Posebno sam iznenađen zbog činjenice što smo maksimalno korektni bili ne samo prema Stojanu, već i njegovom bratu Ognjenu, ocu Željku. Ne znam šta se uopšte dešava u njegovoj glavi kada je mogao tako nešto da uradi - istakao je Janjetović.

Prvi čovjek premijerligaša s Gradskog stadiona istakao je još jedan detalj:

- Poznato je da su braća Vranješ na meti beogradske Crvene zvezde. Čim su ljudi s "Marakane" saznali o nemilom događaju zvali su me lično, ali i ljude u klubu da se raspitaju o neprofesionalnom gestu Stojana. Predstavnici Zvezde nisu zadovoljni onim što se desilo i u narednim danima obavićemo niz sastanaka. Nije isključeno da Vranješov odlazak u Beograda sada dođe u pitanje. Nisam optimista nakon kontakta s Beograđanima.

Vranješ: Bez komentara

Prvotimac Borca Stojan Vranješ nakon prespavane noći juče nije bio raspoložen za priču poslije incidenta u Orašju.

- Nemam nikakav komentar - bilo je sve što je rekao.

Špica plakao

Direktor Borca Damir Špica, kapiten Borca iz 1988. godine kada je osvojen Kup Jugoslavije plakao je poslije utakmice u Orašju.

- Pozvao me je Špica i rekao mi: "Predsjedniče ovo ne mogu da izdržim. Ginuo sam za ovaj dres, a vidite kako se danas nipodaštava Borac kao klub i grb koji treba da bude svetinja". Nisam znao šta da mu kažem, ostao sam zatečen - rekao je Janjetović.

Juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt s Damirom Špicom.

Zvijezda     2 (1)

Borac (BL) 0 (0)

STRIJELCI: 1:0 Smajlović u 45, 2:0 Alimanović u 85. minutu. Stadion: "Gol" u Orašju. Gledalaca: 2.500. Sudija: Aleksandar Malnar (Orašje) 8. Žuti kartoni: Vasilić, Savić (Zvijezda), Stupar, O. Vranješ, S. Vranješ, Kolarov (Borac).

ZVIJEZDA: Karić 8, Kodro 7, Babić 7, Jusić 7, Vasilić 7, Delić 8, Hamzić 8, Savić 7 (od 80. minuta Matić -), Alimanović 7, Ćorić 7 (od 63. minuta Pjanić -), Smajlović 8 (od 87. minuta Lušničkić -). Trener: Željko Baotić.

BORAC (BL): Starčević 7, Marković 6, Petrić 5 (od 46. minuta Kolarov 6), Stupar 6, Deket 6, Petrović 5, O. Vranješ 6, Rašević 5 (od 59. Rikanović -), S. Vranješ 5 (od 75. minuta Grujić -), Jandrić 6, Bećarević 6. Trener: Milomir Odović.

IGRAČ UTAKMICE: Damir Smajlović (Zvijezda) 8.

OSTALI REZULTATI

TRAVNIK: Travnik - Zrinjski 1:2 (Terzić 45 - Matko 38, Kordić 87), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Orašje 4:0 (Aleksandre 30, 58, Bubalo 34, Vagner 90), TUZLA: Sloboda - Čelik 2:0 (Mikelini 11, Sarajlić 21).

PAROVI 5. KOLA

SARAJEVO: Željezničar - Zvijezda, POSUŠJE: Posušje - Laktaši, ISTOČNO SARAJEVO: Slavija - Modriča Maksima, ZENICA: Čelik - Velež, MOSTAR: Zrinjski - Sloboda, ORAŠJE: Orašje - Travnik, TREBINjE: Leotar - Široki Brijeg, BANjA LUKA: Borac - Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana